Ääritalo: Interille ei ole varaa antaa tilaa

TPS-kärki Mika Ääritalo kärsii lihasvammasta. Hänen pelaamisensa sunnuntain paikallispelissä on vielä epävarmaa.

Teemu Nurmi

Veikkausliiga-kauden ensimmäiseen Turun paikallispeliin lähdetään herkullisista asemista. Inter johtaa sarjaa ja TPS hengittää viidentenä kärkiseurojen niskaan yhden pelin vähemmän pelanneena.

TPS:n maajoukkuekärki Mika Ääritalo uskoo Interin kaatuvan tutuiksi tulleilla aseilla.

– Mennään nopeasti eteenpäin ja isketään vastaiskuilla pari maalia. Mutta meidän täytyy puolustaa tiiviisti, sillä Interille ei ole varaa antaa tilaa.

Ääritalo uskoo, että Interin tehomiehen Mika Ojalan sivussaolo näkyy vastustajan pelissä.

– Ojala on ollut mukana parissakymmenessä maalissa tekijänä tai järjestämässä niitä. Hänen poissaolonsa tulee näkymään etenkin erikoistilanteissa.

Sen sijaan Interin pelaamilla europeleillä ei Ääritalo näe olevan vaikutusta otteisiin kotimaisessa sarjassa.

– Eivät ne vaikuta Interin peleihin mitenkään. KuPS:lla ne ovat jo eri asia, kun heille tulee niin monta ylimääräistä peliä.

TPS oli etenkin heinäkuussa vahvassa vireessä. Neljästä ottelusta kerättiin kolme voittoa. Kahdesta viime ottelusta turkulaiset ovat kuitenkin onnistuneet nipistämään vain pisteen.

– Peli on koko ajan parantunut. mutta parin viime pelin tulokset olivat huonoja. Joukkueen kunto on kuitenkin hyvällä mallilla, Ääritalo arvioi.

TPS:n joukkue on pysynyt elokuun siirtoikkunasta huolimatta ennallaan. Sen sijaan muilla kärkijoukkueilla tilanne on elänyt. MIFK menetti ykköstykkinsä Petteri Forsellin turkkilaiseen Bursasporiin. HJK taas sai arvokkaan paluumuuttajan Mika Väyrysen riveihinsä. Inter puolestaan vahvisti rivejään hollantilaisveskari Stef Doedeella.

Ääritalon mukaan etenkin Forsellin ja Väyrysen siirroilla voi olla suurikin vaikutus mestaruustaistossa.

– Sarja on niin tasainen, että yksi pelaaja tulo- tai lähtöpuolella voi vaikuttaa tosi paljon. Forsell oli tosi hyvä pelaaja tähän sarjaan. Väyrynen taas olisi ollut vahvistus muissakin pohjoismaisissa seuroissa kuin HJK:ssa.

Väyrysen kaltaiset paluumuuttajat ovat Ääritalon mukaan hyvää mainosta kotimaiselle sarjalle.

– Kyllä Veikkausliigassakin pystyy antamaan näyttöjä. Kun hoitaa hommat kunnolla, ei tämä ole huono välietappi.

Ääritalo oli itse alkuvuodesta Djurgårdenin kiikarissa. Nyt siirtohuhut ovat kuitenkin hiljentyneet. Etenkin kun lihasvamma saattaa pitää hänet sivussa vielä sunnuntainkin pelistä.

– Ei ulkomaita ole tullut nyt paljon mietittyä. Mutta mikä jottei sitä voisi lähteä, jos sellainen sauma tulee. Toivottavasti nyt vain pääsen kuntoon ja mahdollisimman pian takaisin pelaamaan.

TPS kohtaa Interin Veritas-stadionilla sunnuntaina 12. elokuuta kello 18.30

Käyttäjän Tomi Kangasniemi kuva
Tomi Kangasniemi