Musapiknik viihdyttää koko perhettä sunnuntaina

Tuottaja Topi Parkkari, tapahtuman juontava Piraatti Koponen (Kati Keskihannu) ja toiminnanjohtaja Benny Majabacka toivovat sunnuntaille aurinkoista piknikilmaa.

Henriikka Eloluoto

Kupittaanpuistossa räjähtää sunnuntaina 12.8., kun jo seitsemättä kertaa järjestettävä pääsymaksuton Musapiknik ottaa puiston haltuunsa. Tänä vuonna ohjelmaa järjestetään aikaisempia vuosia pidempään ja kohdeyleisö on laajempi.

– Ensimmäistä kertaa ohjelmaa on kahdeksaan saakka illalla ja ohjelmaprofiilia on suunnattu enemmän aikuiseen makuun, tapahtuman tuottaja Topi Parkkari kertoo.

Tänä vuonna tähtiartisteiksi on kiinnitetty kotimaisia moneen kohderyhmään uppoavia nimiä. Koop Arponen esiintyy lavalla Flute of Shamen kanssa ja heidän jälkeensä ihastuttaa Erin. Vaikka paikalla onkin tunnettuja nimiä, ei Musapiknikistä olla kuitenkaan leipomassa massatapahtumaa.

– Aikaisempina vuosina on mennyt 2000:n kävijän raja rikki, emmekä tänä vuonna tavoittele suurempaa yleisöä. Jos tapahtuma olisi suurempi, niin viihtyvyys saattaisi kadota. Aikaisemmin tunnelma on ollut kiva ja Musapiknik on ollut kesäpäivän viettoa parhaimmillaan, toiminnanjohtaja Benny Majabacka kertoo.

Lapsia ei ohjelmistosta ole kuitenkaan unohdettu kokonaan, sillä Seikkailupuiston linja on toimia koko perheen hyväksi. Päivällä esiintyvät Orffit ovat innostaneet lapsia perheineen tänä kesänä Kupittaalla jo aikaisemminkin.

– Orffien kohderyhmänä ovat enimmäkseen alle 10-vuotiaat ja se onkin yksi parhaista lastenbändeistä mikä Suomesta löytyy, Majabacka kehuu.

Koop Arposen ja Flute of Shamen, Erinin ja Orffien lisäksi mukana on myös muita artisteja. Piknikin avaa Tommy Mansikka-Aho erikoisella vetopasuunadidgeridoo-soittimellaan ja päivää jatkaa katubändi Bogolo. Illan viimeisenä kuullaan Ruotsista saapunutta, alkujaan Gambiasta kotoisin olevaa reggaeartisti Maudo Seyta yhdessä Reggae Warriorsin kanssa.

Lavalla tullaan näkemään musiikkiesitysten välissä esimerkiksi huiman hyviä jonglööriesityksiä ja yllätysohjelmaa. Lisäksi esitysten lomassa palkitaan myös ansioitunut lastenkulttuuritoimija tai -taho Seikkailupuiston Prinssi -palkinnolla.

Musapiknik on samalla myös Seikkailupuiston kesäkauden päättäjäisjuhla, eli puiston muut aktiviteetit ovat avoinna viimeistä kertaa kesäaikataulun mukaisesti. Seikkailupuiston kesäateljeessa saa esimerkiksi päivän aikana kauniita kasvomaalauksia ja Bogolon rumputyöpajassa pääsee kokeilemaan rumpuja. Myös liikennepuisto, pomppulinna ja liikuntavälinelainauspiste ovat sunnuntaina avoinna.

Musapiknik Kupittaanpuistossa 12.8. kello 12–20. Lisätietoja osoitteesta www.seikkailupuisto.fi/musapiknik.

Käyttäjän Henriikka Eloluoto kuva
Henriikka Eloluoto