Onnibus puuhaa matkakeskusta Turkuun

Onnibusin toimitusjohtaja Pekka Möttö haluaa mullistaa bussiliikenteen kilpailun. Suunnitelmissa on lisätä reittejä entisestään.

Petteri Mäkinen

Turusta on muodostumassa Suomen halpabussiliikenteen tärkeä solmukohta. Onnibus Oy:n toimitusjohtaja Pekka Möttö kertoo, että yhtiö on tutkinut eri konsepteja Turun matkakeskukseksi ja kerää sijoittajia hankkeeseen.

– Selvitysten perusteella hanke on kiinteistösijoittajille kiinnostavin, mikäli konseptissa yhdistyvät joukkoliikenneterminaali, liiketilat ja jossain määrin asunnot. En usko, että hanke toteutuu vain kaupungin hankkeena vaan yksityistä rahaa tarvitaan, Möttö sanoo.

Mötön mukaan matkakeskus olisi noin sadan miljoonan euron hankkeena samaa koko luokkaa Toriparkin kanssa. Hän arvelee, että liikenteen kasvaessa Turussa uusi joukkoliikenneterminaali on välttämätön tällä vuosikymmenellä.

– Vuonna 2015 Onnibus ajaa tunnin välein Turun keskustasta Helsinkiin ja myös Tampereen, Lahden ja Porin suuntaan noin kahden tunnin vuoroväli. Ennustan vakavia ongelmia nykyisen terminaali-infran kanssa, kun esimerkiksi ensi viikolla aukeava Ylläksen linja on laitettu Turun linja-autoasemalla boikottiin, Möttö toteaa.

Onnibus aikoo avata elokuussa Turusta reitit Porin, Ylläksen ja Tampereen suuntiin. Loka-marraskuussa lisätään Tampereen, Jyväskylän ja Helsingin vuoroja, mikäli uusimmat lupahakemukset hyväksytään.

Onnibus-liikennöitsijöillä on ollut hankaluuksia nykyisissä terminaaleissa. Pahimmillaan vuorojen tietoja ei olla suostuttu näyttämään asemien tauluissa eivätkä Onnibus-vuorot saa käyttää terminaalien rahtipalveluita.

Käyttäjän Tomi Kangasniemi kuva