Tuttu jalkapallonäyttely jää pysyvästi Kupittaalle

More than a game -näyttelyyn on vapaa pääsy Veritas-stadionin yleisötilojen ollessa avoinna.

Teemu Nurmi

Näyttelyn kuvista voi bongata myös turkulaiskasvoja.

Teemu Nurmi

Jalkapalloaiheinen More than a game -näyttely on ollut esillä Kupittaan Veritas-stadionin pääkatsomon kakkoskerroksen aulatilassa jo juhannusviikosta, mutta virallisia avajaisia vietettiin vasta tällä viikolla. Näyttelyn avasi Suomen Palloliiton varapuheenjohtaja, kansanedustaja Kari Uotila, joka muistutti urheilun ja kulttuurin yhteydestä.

– Jalkapallo on enemmän kuin peli. Se on kulttuurin sarallakin ylivoimainen ihmisten tavoittaja, Uotila sanoo.

Palloliiton Turun piirin piirijohtaja Jouni Koivuniemi toteaa, että näyttely on saanut Veritas-stadionilla hyvät puitteet eikä se oikeastaan paremmassa paikassa voisi ollakaan. More than a game oli alunperin näytillä Logomossa vuonna 2011 nimellä Only a game?.

Näyttely oli osa Turun kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmaa. Näyttelyn rakennuksesta vastasi belgialainen Album-yhtiö ja tuottamisesta Euroopan jalkapalloliitto UEFA.

UEFA halusi jättää näyttelyn pysyvästi Turkuun. Turku 2011 -säätiö lunasti näyttelyn ja on vastannut sen siirrosta aiheutuvista kuluista. Säätiön hallitus lahjoitti näyttelyn uudella More than a game -nimellä Palloliiton Turun piirille.

Käyttäjän Teemu Nurmi kuva
Teemu Nurmi