Paikalliset

Uusi Kerttulin lukio on täynnä teknologiaa

Kerttulin lukion rehtori Tapio Laine esittelee opettajien korkeussäädettäviä pöytiä.

Eeva Lehtinen

Entiseen Kerttulin ala-asteeseen on tehty mittava remontti ja rakennuksessa aloittaa ensi viikolla reilut 500 lukiolaista.

Uusien opiskelijoiden lisäksi Kerttulin lukioon muuttavat entiset Kupittaan ja Aurajoen lukiolaiset.

– Koko rakennus on laitettu uusiksi vanhaa ja kaunista säilyttäen. Museovirasto on ollut mukana koko ajan ja arkkitehti on tehnyt valtavan hyvää työtä, Kerttulin lukion rehtori Tapio Laine kertoo.

Vaikka vuonna 1921 rakennetussa koulurakennuksessa onkin kunnioitettu vanhaa tyyliä, ovat luokkahuoneet täynnä uusinta teknologiaa.

– Jokaisessa luokassa on muun muassa älytaulut, taulutelevisiot ja kannettavia tietokoneita löytyy kymmenittäin. Opettajien ja opiskelijoiden on totuttavat käyttämään teknologiaa, sillä vuonna 2016 yo-kirjoitukset hoidetaan sähköisesti, Laine toteaa.

Myös tilojen toimivuuteen ja ergonomiaan on kiinnitetty erityistä huomiota.

– Opettajien pöydät ovat korkeussäädettäviä, jotta opettajien on helpompi opettaa seisten. Myös opiskelijat voivat säätää tuoliensa korkeutta, jotta asento olisi mahdollisimman hyvä.

– Valaistukseenkin on kiinnitetty paljon huomiota. Meillä talvi on pitkä, joten oikeanlaisen valaistuksen merkitys jaksamiseen on iso, Laine sanoo.

Kerttulin lukioon otetaan vuosittain sisälle 175 uutta opiskelijaa. Heistä 30 on ICT-linjalaisia, 75 urheilulukiolaisia ja 70 yleislukiolaista.

– Kevään yhteishaussa hakijoita oli paljon ja uskonkin opiskelijoiden tulevan tänne hyvillä mielin. He tietävät pääsevänsä täysin peruskorjattuun kouluun. Lukion sijainti on hyvä, sillä tänne on loistavat kulkuyhteydet. Urheilulukiolaisille myös Kupittaan puisto on lähellä.

Neljäkerroksisessa rakennuksessa on yhteensä 21 luokkahuonetta. Luokkien lisäksi rakennuksesta löytyy muun muassa kaksi ruokalaa, neuvotteluhuoneita, pienryhmien työskentelytiloja sekä henkilökunnan tilat.

– Täällä on oikein hyvin tilaa ja kaikki tilat on varusteltu erinomaisesti, rehtori toteaa ylpeänä.

Käytössä olevan teknologian avulla opettajat voivat myös tallentaa oppitunnit, jotta niitä voidaan katsella jälkikäteen.

– Erityisen hyvä juttu tämä on urheilulukiolaisille, jotka ovat paljon leirien takia pois koulusta. Muutkin opiskelijat voivat kerrata vaikeita juttuja esimerkiksi ennen koetta.

Kupittaan ja Aurajoen lukion opettajista lähes kaikki siirtyvät uuteen lukioon.

– Ketään opettajaa ei ole pakolla tarvinnut siirtää muualle, joten siirtymä on mennyt kivuttomasti, aiemmin Aurajoen lukion rehtorina toiminut Laine toteaa.

Vielä muutamaa päivää ennen koulun alkua käytävillä on laatikoita ja huonekalut ovat sekaisin.

– Remontti menee täpäräksi, mutta kaikki on valmista tiistaina. Aloituspäivä tulee olemaan mielenkiintoinen, sillä kukaan opiskelija ei ole käynyt täällä aiemmin. Muutamat ensimmäiset päivät menevätkin varmasti kaikilla ihmettelyyn ja tiloihin tutustumiseen, Laine sanoo.

Näin lukiot yhdistyvät

Kupittaan lukio ja Aurajoen lukio yhdistyvät Kerttulin lukioksi.

Juhana Herttuan lukio yhdistyy Klassikon lukion kanssa Turun klassilliseksi lukioksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat