Naantalin Ida kiri Junior MasterChefin kärkitusinaan

Kaksitoista 9-13 -vuotiasta lasta on vielä mukana Junior MasterChef -tittelistä käytävässä tv-kisassa.

Nelonen

Poikavaltainen joukko tavoittelee Suomen ensimmäisen Junior MasterChefin titteliä.

Nelosen ohjelmaan haki 1 200 lasta, joista ensimmäiseen ohjelmaan valittiin mukaan 24. Ensimmäinen karsinta pudotti puolet pois.

Kisaa jatkaa ensi sunnuntaina 8 poikaa ja 4 tyttöä. Naantalista mukana on 13-vuotias Ida O´Mahoney.

Kotimainen Junior MasterChef alkoi Nelosella 19. elokuuta. Suositussa tv-formaatissa 8–13-vuotiaat lapset kisaavat Junior MasterChef -tittelistä.

Junior MasterChefissä tuomaroivat aikuisten MasterChefistä tuttu ravintoloitsija, keittiömestari Tomi Björck ja ruoka-alan ammattilainen Meri-Tuuli Lindström.

– Intohimoni ruoanlaittoa kohtaan on suuri, ja pidän eri mauista. Aiemmat MasterChef-ohjelmat innostivat minua oppimaan enemmän, ja isänikin on opastanut minua. Osaan parhaiten tehdä jälkiruokia, esimerkiksi kakkuja ja kohokkaita. Isona minusta tulee jalkapalloilija, kokki tai juristi, kertoo Idan kilpakumppani, 13-vuotias Oliver Hemminki.

Vapaa ajallaan helsinkiläinen Oliver harrastaa jalkapalloa, gofia ja painia.

Hänen suosikkiruokalajinsa ovat lampaankare, crème brûlée ja suklaa-soufflé.

– Nämä ovat melko vaikeita, mutta harjoittelulla niistä tulee hyviä ja hienoja aterioita. Ravintoiloissa ne ovat ihania, Oliver luonnehtii.

 

Kampa-simpukoista tuli niin hyviä, että äiti halusi niitä aina vain lisää.”

 

12 kilpailijan joukkoon ylsi myös 9-vuotias Tuukka Pallonen, joka harrastaa ruoanlaiton lisäksi jalkapalloa, jääkiekkoa ja kitaransoittoa. Tulevaisuuden haaveammattinaan hän mainitsee ammattikokin, jääkiekkoilijan tai jalkapalloilijan työn.

– Katsoin Australian Junior MasterChef -ohjelmaa, ja siinä tehtiin kiinalaisia höyrytettyjä nyyttejä. Päätin kokeilla niitä itse. Kerran, kun laitoin kampasimpukoita äidille, niistä tuli niin maukkaita, että äiti halusi niitä aina vain lisää. Leipomisbravuurini ovat ranskanleipä ja pähkinäkakku, Tuukka kertoo.

Tuukan suosikit ovat poron sisäfile puikulapyreen ja punaviinikastikkeen kera, almond financier, mansikka-consomme ja vaniljajäätelö sekä lohta Dhom Cha ja aasialaista salaattia.

– Poroa on mukava tehdä; teen usein skandinaavista ruokaa, Tuukka paljastaa.

 

Ohjelma tekee hyvää Suomen ruoka-kulttuurille.”

 

Meri-Tuuli Lindströmin mielestä on hienoa, että katsojat pääsevät näkemään, miten hyviä kokkaajia lapsetkin ovat.

– Junior MasterChef -ohjelma tekee hyvää Suomen ruokakulttuurille. Se on osoitus siitä, että kuka tahansa voi oppia tekemään hyvää ruokaa, hän arvioi.

– Tykkään lapsista. Tämä on kilpailu, mutta osallistujat pääsevät kokeilemaan uusia raaka-aineita, saavat inspiroitua keittiössä ja temmeltää siellä. Olisin itse ilman muuta hakenut tällaiseen kisaan, jos näitä olisi ollut silloin kun olin lapsi, hän kertoo.

Tomi Björk kertoo, että Junior MasterChefiltä vaaditaan samanlaisia ominaisuuksia kuin aikuisiltakin. On otettava oppia ja neuvoja vastaan, ja vaikka ei olisikaan vielä huippu, pitää olla monipuolinen ja innostunut. Harjoittelu on tärkeää, koska vain tekemisen ja toistojen kautta oppii.

toimitus