Ruoka

Ruokaostokset voi tilata nyt kotiovelle verkosta

Enää kaikkea ruokaa ei tarvitse kantaa kaupasta kotiin itse.

Hemmo Rättyä

Suomessa aloittaa ensimmäinen valtakunnallinen ruokaverkkokauppa toimintansa. Ruoka.net toimii Itellan ja Wihuri-yhtymän Metro-tukun kanssa yhteistyössä.

Ruokanet Oy:n tähän saakka 10-vuotinen toiminta on keskittynyt pääkaupunkiseudulle. Päivittäistavaroiden valtakunnallinen verkkokauppa päätettiin käynnistää sen jälkeen kun Itella pystytti koko maan kattavan kylmäkuljetusketjun. Lisäksi viime kevään aikana tehty koemarkkinointi antoi rohkaisevia tuloksia erityisesti maakuntakaupungeista.

– Koemarkkinoinnin perusteella pääkaupunkiseudun lisäksi useissa maakuntakaupungeissa on riittävästi ihmisiä sekä yrityksiä, jotka haluavat helpottaa arkeansa ja lopettaa raskaiden kauppakassien päivittäisen raahaamisen. Kotiostaja haluaa lisää vapaa-aikaa ja yritykset arvostavat kustannustehokkuutta. Suomessa palvelu koetaan vielä uutena, mutta monessa Euroopan kaupungissa tuntuisi höpsölle kantaa maitopurkkeja ja limsakoreja itse, kertoo Ruokanet Oy:n kauppias Jyri Stenberg.

Valtakunnallisesti ruoan kuljetuksista ja koteihin ja toimistoille vastaa nyt Itella. Aiemmin ei pientoimituksille ole pystytty tarjoamaan vastaavaa palvelua järkevällä hinnalla

Tuotevalikoimasta ja ruokatavaroiden laadusta vastaa valtakunnallisen Wihuri-yhtymän Tammiston Metro-tukku. Tukkuri on luvannut muokata valikoimaansa verkkoasiakkaiden toiveiden mukaan.

- Nyt on uusilla asiakkailla erinomainen mahdollisuus vaikuttaa Ruoka.netin tuotevalikoimaan. Siksi toivomme mahdollisimman paljon palautetta ja kehitysehdotuksia asiakkailtamme. Pystymme muutaman päivän varoitusajalla toteuttamaan useimmat valikoimaehdotukset, innostaa Stenberg.

Aiemmin korkea hintataso on ollut esteenä verkkokaupan kasvulle. Nyt ostosten hintatasoa on alennettu.

– Olemme nyt pystyneet pudottamaan ostosten hintatasoa 5-10 prosenttia. Kysytyimpien tuotteiden hinnat ovat pudonneet jopa vielä enemmän. Tämä on todella merkittävä muutos alhaisen katteen ruokatavaroissa, korostaa kauppias Stenberg.

Verkkokaupan ensimmäiset ruokatoimitukset käynnistyvät perjantaina 23. elokuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat