Jouluoluet porisemaan jo ensi viikolla - ensimmäisiä maistellaan lokakuussa

Sinebrychoff on valmistanut Jouluolutta vuodesta 1987.

anton soinne

Kesää on vielä jäljellä, mutta monissa yrityksissä valmistaudutaan jo täydellä tohinalla tulevaan jouluun. Sinebrychoff-panimo keittää ensi viikolla ensimmäisen erän Jouluolutta. Miksi näin aikaisin?

– Meidän pitää olla ajoissa liikkeellä, koska Jouluoluen myynti alkaa lokakuun alussa ja oluen toimittaminen kaikkiin myyntipisteisiin vie oman aikansa. Jos alkaisimme miettiä joulua vasta sitten, kun se on kuluttajien mielissä, olisimme auttamattomasti myöhässä. Kyllä Jouluoluelle rupeaa olemaan kysyntää jo lokakuun alussa, kun illat pimenevät, kertoo panimomestari Tapio Kangas-Heiska.

 

Jouluoluelle rupeaa olemaan kysyntää jo lokakuun alussa, kun illat pimenevät.”

 

Jouluolutta valmistetaan Keravalla yhteensä lähes miljoona litraa, mikä tekee vajaat kolme miljoonaa kolmanneslitran vetoista lasipulloa. Kangas-Heiskan mukaan sesonki loppuu aika tarkasti loppiaisen tienoilla, joten oikea valmistusmäärä on arvioitava tarkasti.

– Onneksi meillä on jo aika hyvä arvio olemassa oikeista määristä. Sinebrychoff on valmistanut Jouluolutta vuodesta 1987, eli alkamassa on 26. vuosi, kun sitä keitetään, panimomestari huomauttaa.

Tänä syksynä Jouluoluessa maistuu lammilaisten viljelijöiden Ari ja Maarit Ojamäen viime vuoden ohrasadosta idätetty mallasohra. Ojamäet voittivat viljelykilpailun, joka järjestettiin viime vuonna ensimmäisen kerran. Tänä vuonna käynnissä on vastaava kisa ensi vuoden Jouluoluen raaka-aineesta.

Palkinnoksi Ojamäet saavat näkyvyyttä oluen takaetiketissä. Jouluoluen etupuolen etiketti on tuusulalaisen taiteilijan Marleena Ansion suunnittelema, ja siinä esiintyvät Sinebrychoffin kuuluisat jyllantilaishevoset Pintti ja Sigge.

Käyttäjän oskari.lehto@media.fi kuva
Oskari Lehto