Vapaa-aika

Tämä oli Turun paras iltaravintola, onko yhä?

Night Club Marilyn avattiin tällä samalla paikalla vuonna 1991.

Teemu Nurmi

Turkulaisen lukijat äänestivät viime vuonna ravintola Marilynin Turun ykkösmenomestaksi. Onko se yhä, kerro sinä!

Marilyn sai tittelinsä viime vuonna näin:

Turkulaisen kysely kaupungin kaikkien aikojen parhaasta menomestasta sai ihmiset mukavasti muistelemaan menneitä vuosikymmeniä. Toki nuoremmat sukupolvet osallistuivat aktiivisimmin kyselyyn. Osittain siksi eniten ääniä sai Night Club Marilyn, joka on viihdyttänyt väkeä Eerikinkadulla vanhassa Centrumin talossa jo vuodesta 1991.

Ravintoloitsija Pekka Savolainen, jonka yhtiö Oy Nord Wine Finland Ltd pyörittää myös naapuritilassa eli vanhan Haarikan paikalla olevaa Night Club Vegasia, muistutti jo vuonna 2010 Turkulaisen haastattelussa, että Marilynin olemassaolon aikana Turussa on ollut 80 yökerhoa, jotka ovat joko menneet konkurssiin, muuten lopettaneet, vaihtaneet omistajaa tai vaihtaneet nimeä. Marilyn on kuitenkin pysynyt koko ajan.

– Se ei riitä, että avataan ovi ja odotetaan, tuleeko joku, Savolainen määritteli pari vuotta sitten sen, miten kilpailussa pärjätään.

Kisaan vastannut Heidi J. ihmetteli, tarvitseeko Marilyn-vastausta perustella.

– Parhaat paikat on ja pysyy! Menoa on aina, hinnat ovat normaaleja ja henkilökuntakin mukavaa, mikä ei nykypäivänä ole enää yleistä.

Kisan kärkipäässä olivat myös muun muassa Börsin yökerho, Eerikinkadulla Wiklundia vastapäätä oleva pitkän linjan pub Tinatuoppi sekä Marinan hotellin kellarin Submarina, joka oli 1980-luvun ykkösyökerhoja.

– Turun paras menomesta on tietysti Tinatuoppi. Tiniksessä riidellään, rakastutaan, itketään ja nauretaan jo neljännellä vuosikymmenellä. Rokki soi ja elämää eletään, isolla sydämellä arjesta iloiten. Eerikinkadun musta-aukko kumoaa fysiikan lait eli antaa enemmän kuin ottaa. Höpöhöpöt häviää ympäriltä, vaihtaa nimeä, mut Tinis on ja pysyy, Asko ylisti.

Heli taas muisteli kaiholla Submarinaa eli Subbista. Submarina on yhä olemassa samalla nimellä, mutta eri konseptilla. Salmela-yhtiöt vuokraa tilaa erilaisiin käyttötarkoituksiin.

– Huumaavaa tunnelmaa riitti kansainvälisen ja eri-ikäisten aikuisten valtaamassa pienessä yökerhossa pikkutunneille asti. Tunnelmallisuutta loivat himmeästi tuikkiva tähtitaivasvalaistus sekä tummansiniseen ja punaiseen verhoutunut aistikas sisustus, maan parhaat loistavia drinkkejä loihtivat baarimestarit. Subbiksessa oli sitä jotakin! Subbis jäi ikimuistoiseksi kohtaamispaikaksi, siellä tutustuimme likkakavereiden kanssa myös julkkiksiin ja matkailijoihin ns. Turun "kermaan" kuuluvien lisäksi. Olen pyörähdellyt yökerhon tanssilattialla mm. kuulantyöntäjä Reijo Sthålbergin kanssa, Heli perusteli.

Kisaan osallistuneiden kesken arvottiin seitsemän (7) kahden (2) lipun pakettia TPS:n runkosarjan jääkiekko-otteluun. Liput ovat voucher-tyyppisiä eli kelpaavat mihin tahansa TPS:n kotiotteluun, mutta liput on vaihdettava paikkalippuihin ennen ottelua.

Lippupaketin voittivat Teuvo Leandersson, Taru Lehtonen, Eerik Mäkinen, Juha Hiltunen, Sampo Parkkinen, Marika Kirjonen ja Maija-Liisa Niittymäki. Voittajat saavat lippunsa postissa.

Menomestakisassa ääniä saaneet

Moritz, Britannia Bar, Kåren, Olavin Krouvi, Appelsiini, Metropoli, 57, Apollo/Armas, Calypso, Valencia, Vegas, Marilyn, Submarina, Tinatuoppi.

Elli & Gunnar, Rendez Vous, Suomirock Bar, Imamin Keinutuoli, Uusi Apteekki, Blanco, Kilta, Thrinax, Haarikka, Papukaija, Pelimies.

Opera, Dynamo, Kakadu, Time Out, Kino, Cafe Noir, Börs, Klubi, Whisky Bar, TVO, Mäkrock, Vanha Amarillo, El Paso, Casablanca.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vapaa-aika

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat