Performanssibussi tekee erikoisen roadtripin Turun seudulla

Antti Laitisen Palmusaari liittyy vahvasti Performanssikiertueeseen.

Performanssi on the Road on lauantaina 1.9. järjestettävä ainutlaatuinen bussimatka performanssien parissa. Performanssi on the Road -tapahtumassa yleisö ja esiintyjät viettävät päivän kokien performansseja niin bussimatkan aikana kuin eri esiintymispaikoissa luonnossa, sorakuopalla, parkkipaikalla, tenniskentällä, tehtaan porteilla ja joen rannalla. Bussi kulkee reitin Turku-Piikkiö-Sauvo-Kemiö-Mathildedal-Salo-Turku.

Matka alkaa aamulla klo 10 Turusta ja etenee sieltä Piikkiöön, Sauvoon, Kemiöön, Mathildedaliin, Saloon ja Paimioon, josta bussi palaa illalla klo 21 takaisin Turkuun. Matkaa on yhteensä noin 200 kilometriä. Performanssi on the Road muodostaa kokonaisvaltaisen päivän mittaisen taidekokemuksen. Matka esityskohteisiin tapahtuu bussiemännän johdolla.

Matkan aikana nähdään ja koetaan yhteensä kuusi teosta. Kierros alkaa Piikkiön Linnavuoresta, missä koetaan Simo ja Tuike Alitalon tuuleen ja ääneen perustuva teos. Piikkiöstä matka jatkuu Sauvoon Korpelantien varrella sijaitsevalle hiekkakuopalle tarkastelemaan kulttuurillisia identiteettejä Suvi Suvereenin johdolla.

Kemiön keskustassa Villa Landen parkkipaikalla nähdään Rea-Liina Brunoun ja Heidi Wikarin ympäristön ääniin reagoivan liikkeellinen teos. Tämän jälkeen matka jatkuu Mathildedalin ränsistyneille tenniskentille katsomaan Antti-Juhani Mannisen performanssia, jonka jälkeen pysähdytään Saloon kahden esityksen ajaksi.

Eero Yli-Vakkuri käsittelee Nokian tehtaan porteilla matkapuhelin- ja maatalousteollisuuden nykytilaa ja tulevaisuuden mahdollisuuksia. Antti Laitinen puolestaan soutaa palmusaarta pitkin Saloa halkovaa Uskelanjokea. Salosta siirrytään Paimioon viettämään loppupiknikkiä, jonka jälkeen palataan Turkuun.

Tapahtuman järjestää Varsinais-Suomen taidetoimikunta.

Lisätietoja www.facebook.com/performanssiontheroad

toimitus