Paikalliset

Hajauttaisiko matkakeskus Turun keskustan?

Turku suunnittelee kaupunkiin matkakeskusta, joka yhdistäisi juna- ja kaukobussiliikenteen. Hanke olisi verrattain mittava, sillä keskukseen tulisi myös kauppoja ja liiketilaa. Sinällään keskus on kannatettava ajatus, mutta kysymys kuuluu, uhkaako se Turun keskustan vetovoimaa?

Jo nyt keskustan ulkopuolisia kauppakeskuksia ja hypermarketteja on Turussa jokaisen päätien varrella. Mikäli bussi- ja rautatieaseman yhteyteen rakennetaan kauppakeskus, on se jälleen yksi syy ihmisille jättää tulematta ostoksille ydinkeskustaan.

Tuleekin mieleen, pitäisikö uuden keskuksen sijaitta lähempänä keskustaa? Mikäli keskus rakennettaisiin nykyiselle linja-autoaseman alueelle, sen voisi sijoittaa lähemmäksi Puutoria ja Louhea. Näin niissä sijaitseva pysäköintitila olisi myös keskuksen kaukobussiyhteyksien käyttäjien hyödynnettävissä.

Osan paikallisbussiliikenteestä voisi keskuksen myötä siirtää Puutorille, jonka alta voisi olla kulkuyhteydet niin matkakeskukseen, Louheen kuin Kauppatorillekin. Näin keskustassa asioivat pääsisivät liikkumaan luontevasti kulkuneuvosta riippumatta. Myös Aninkaistenkatua kulkevan tulevaisuuden ratikkayhteydenkin voisi yhdistää helposti keskukseen.

Tässä ajatuksessa kaukojunaliikenne toki jäisi keskuksen ulkopuolelle. Mutta ehkä se olisi uhraus, minkä keskustan elinvoimaisena pitäminen vaatii.

Tomi Kangasniemi

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat