Paikalliset

Apua pahvilaatikoissa asuville Bulgarian romaneille

Osa romaneista asuu varsin alkeellisissa olosuhteissa.

Uusipesula

Turkulaisseurakunta Uusipesula etsii lahjoittajia köyhyydessä elävien romanilasten auttamiseksi. Ajatuksena on, että lahjoitusvaroilla voidaan taata lasten koulunkäynti Bulgarian suurimmassa romanilähiössä.

– Olosuhteet ovat siellä ankeat ja vaatimattomat. Osa romaneista asuu pahvilaatikoissa ja osa erilaisissa hökkeleissä. Lapsille koulunkäynti ja ammatin hankkiminen on ainoa tie pois sieltä, Uusipesulan seurakunnanjohtaja Ari Vehosmaa kertoo.

Sofian Fakultetassa asuu kymmeniä tuhansia romaneja; suurin osa ilman juoksevaa vettä, viemäreitä tai sähköä. Lapsista harva käy koulua, sillä koulutusta ei pidetä tärkeänä.

Kesällä käynnistyneessä ”Vie minut kouluun” -projektissa järjestetään lapsille iltapäiväkerhotoimintaa, jossa he saavat apua koulunkäyntiin ja läksyjen tekoon. Muutaman sadan euron kuukausittaisella summalla kyetään jo maksamaan yhden koulunkäyntiavustajan palkka, kuljettamaan lapsia ja hankkimaan myös koulutarvikkeita.

– Järjestämme erilaisia tempauksia, mutta tarvitsemme myös kuukausilahjoittajia. Säännöllisyys olisi tae työn jatkamiselle siellä, varainkeruuta hoitava Sonja Ek muistuttaa.

Romanilapset tarvitsevat apua

Uusipesula etsii kuukausilahjoittajia auttamaan Bulgarian romanilapsia koulunkäynnissä.

Kerätyillä varoilla saadaan kustannettua osa-aikainen koulunkäynnin avustaja.

Keräys hoidetaan yhteistyössä Fidan kanssa. Keräykselle on Poliisihallituksen myöntämä lupa.

Auttajat voivat ottaa yhteyttä Uusipesulan Bulgarian lähetystiimin puheenjohtajaan Sonja Ekiin, puh. 046 6111 825 tai [email protected].

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat