Paikalliset

Mäenpää ei kelpaakaan lautamieheksi

Valtuusto joutui äänestämään Olavi Mäenpään lautamiespaikasta.

Turun kaupunginvaltuusto päätti huhtikuussa yksimielisesti valita Olavi Mäenpään (sv) Varsinais-Suomen käräjäoikeuden lautamieheksi. Maanantaina valtuusto pyörsi aiemman päätöksensä.

Valtuutettu Elina Rantasen (vihr.) ehdotuksesta valtuusto päätti, että Mäenpään valinta lautamieheksi oli harkintavirhe ja Mäenpää ei voi toimia lautamiehenä. Rantasen ehdotuksesta jouduttiin äänestämään valtuustossa. Valtuutetuista 56 oli sitä mieltä, että Mäenpää ei sovi lautamieheksi, kuusi kannatti Mäenpään lautamiesuraa, tyhjää äänesti neljä.

Valtuuston uusi ratkaisu on vastaus Turun hallinto-oikeudelle, joka pyysi kaupungilta Hans Huttusen tekemään valitukseen vastausta. Mäenpään entinen puoluetoveri Hans Huttunen on vaatinut Turun hallinto-oikeutta kumoamaan valtuuston aiemman päätöksen. Huttusen mielestä valinta oli lain vastainen, valinnassa ei arvioitu sopivuutta.

Huttunen muistutti valituksessaan, että Mäenpää on tuomittu muun muassa kolmesti kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Valtuuston enemmistö oli nyt uuden harkintansa jälkeen sitä mieltä, ettei Mäenpää ole sovelias lautamieheksi, vaikka on jo sovittanut rikoksensa. Valtuuston enemmistö arvioi, ettei Mäenpää pystyisi toimimaan oikeudenmukaisesti, jos tuomittavana olisi maahanmuuttaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat