Nimetön jäi ilman nimeä - ja tuli tunnetuksi

Kun Inka Halme kuulee oman kappaleen radiossa, on musiikki pakko laittaa täysille.

Anton Soinne

Keväällä debyyttialbumin julkaisseen Nimetön-yhtyeen keulakuvasta Inka Halmeesta,22, tuli keravalainen yksivuotiaana. Opiskeluita muissa kaupungeissa lukuun ottamatta Halme on palannut kotikaupunkiinsa.

– Ehdin jo muuttaa pois ja päätin, että Kerava saa nyt riittää. Palasin kuitenkin takaisin, eihän pikkukaupungin tyttö suuressa kaupungissa pärjää, Halme naurahtaa.

Bändiuran Halme aloitti keravalaisen MultiKultin bändikoulussa siskonsa ja serkkujensa kanssa 13-vuotiaana.

Helsingin Pop & Jazz -konservatoriossa bändin jäseniin tutustunut Halme pääsi mukaan Nimettömään koelaulujen kautta. Ympäri Suomea ja Tallinnasta saakka tulevista bändin jäsenistä osa oli aloittanut yhtyeen jo aiemmin Lapissa. Muutto Helsinkiin sai vauhtia bänditouhuihin.

– Kaikki meni todella nopeasti – alusta asti oli selkeä meininki, että levysopimus saadaan pian. Emme fiilistelleet ja soitelleet aluksi kellarissa, kuten monet bändit.

Nimettömän tuottaja esitteli bändin levy-yhtiö Universalille viime vuonna. Syyskuussa solmittiin levytyssopimus ja levy oli ulkona tämän vuoden huhtikuussa. Neljäs single ja levyn nimikkokappale En jää tuleen makaamaan julkaistaan aivan näillä hetkillä.

 

Bändin nimi herättää mielipiteitä ja keskustelua.”

 

Miksi sitten bändi jäi ilman nimeä?

– Emme keksineet aluksi mitään hyvää. Sitten meitä alettiinkin jo kutsua Nimettömäksi, ja se jäi, Halme kertoo.

– Se on osoittautunut kuitenkin hyväksi nimeksi: Se herättää mielipiteitä ja keskustelua, ja jää paremmin mieleen kuin oikea nimi, Halme lisää.

Nimetön kiersi kesällä keikkaillen.

Kohokohta oli Espoossa ensi kertaa järjestetty Weekend-festivaali, jonne lippuja oli myyty yhteensä 25 000. Kaikki keikat eivät kuitenkaan olleet tätä kokoluokkaa: yksi kesän keikoista nimittäin oli Kemijärvellä järjestetyissä naruhyppelyn EM-karsinnoissa.

Seuraava levy on bändillä jo teossa. Kaikki kappaleet ovat valmiina, äänittämistä vaille. Kyseessä on Halmeen mukaan ensimmäistä levyä aikuisempaa musiikkia, vaikkakin melko samankaltaista edelleen. Keikkailua myös jatketaan.

– Keikkoja saisi olla vaikka joka toinen päivä!

toimitus