Paikalliset

Ida O´Mahoney arvostaa ruuassa hyviä raaka-aineita

Eläimet ovat tärkeä osa O'Mahoneyn perhettä. Irlannissa perheen tilalla asui lampaita, kanoja, possuja ja ankkoja. Nyt perheen arkea piristää neljä mäyräkoiraa.

Henriikka Eloluoto

Naantalilainen kohta 13 vuotta täyttävä Ida O’Mahoney asteli viime viikon maanantaina kouluun hymy huulilla. Elokuusta saakka visusti salassa pidetty tieto Junior Master Chef -kilpailun voitosta oli vihdoin julkistettu sunnuntai-illan finaalijaksossa.

– Kaikki toivottivat paljon onnea ja musantunnilla minulle laulettiin paljon onnea vaan, O’Mahoney kertoo.

Kilpailuun osallistuminen oli nuorelle kokille selvää alusta alkaen, sillä O’Mahoney oli seurannut televisiosta jo muiden maiden Junior Master Chef -kilpailuja. Ohjelman tullessa Suomeen lähetti O’Mahoney hakemuksensa välittömästi.

Kovatasoisen kilpailun aikana osallistujat joutuivat valmistamaan todella erilaisia ruokia aina sushista ja macaronkakusta kyyhkyyn. O’Mahoneylle osa valmistettavista annoksista oli tuttuja, mutta esimerkiksi kyyhkyä hän valmisti ensimmäistä kertaa finaalissa.

– Finaaliruoka oli kaikkein vaikein, mutta toisaalta myös ensimmäinen annos oli vaikea, kun piti valmistaa oma bravuurinsa, O’Mahoney muistelee.

Irlannista Suomeen 8-vuotiaana muuttaneelle O’Mahoneylle perheen ruokataustasta oli suuri apu kilpailussa. Pientilalla lapsuutensa asunut nuori on tottunut siihen, että ruoka valmistetaan alusta saakka itse. Esimerkiksi valmisruokia ei O’Mahoneyn perheen ruokapöydässä näy.

– Muistan, että kerran iskä osti valmista valkokastiketta, se oli ihan kauheaa, O’Mahoney nauraa.

Perheen ruokalistalle kuuluu paljon tavallisia ruokia, kuten spagettia ja risottoa. Lisäksi pakastimeen ostetaan muutaman kerran vuodessa kokonainen lammas suoraan tilalta, sillä perheessä arvostetaan hyviä raaka-aineita.

Vaikka vanhemmat tekevätkin mielellään perheelle ruokaa, valmistaa nuori kokkikin ruokaa muutaman kerran viikossa.

– Ja tietysti teen koulun jälkeen jotain pientä itselle, esimerkiksi omeletteja, ja jos kavereita tulee kylään niin voimme vaikka leipoa.

Vaikka nuori neito onkin kokannut ja maistellut elämänsä aikana enemmän ruokia kuin moni aikuinen, saa tavallinenkin ruoka O’Mahoneylta suitsutusta.

– Olimme äskettäin käymässä mummun luona ja söimme siellä Wienin leikettä, se oli hyvää.

Kuten monilla muillakin, lähti O’Mahoneyn kokkausura alkuun makeista herkuista.

– Sokerikakku on ensimmäinen, minkä tein kokonaan yksin.

Nykyään nuori neiti leipoo bravuureinaan paljon suklaajälkiruokia, kuten souffléita.

– Ja syksyllä kun oli omenoita, niin tein paljon omenajuttuja.

Kesän lopulla seitsemännen luokan aloittanut O’Mahoney ei ruuanlaittoinnostaan huolimatta käytä kaikkea vapaa-aikaansa kokkailuun. Kavereiden lisäksi aikaa tulee vietettyä myös kirjojen ja erilaisten harrastusten parissa.

– Soitan pianoa, harrastan näyttelemistä ja tykkään käydä myös uimassa.

Erityisesti näytteleminen on O’Mahoneyn sydäntä lähellä.

– Siinä saa päästää itsensä vapaaksi ja kaikki on sallittua, vähän niin kuin ruuassakin.

Kilpailusta voittamillaan rahoilla O’Mahoney toivoo pääsevänsä matkustamaan.

– Haluisin johonkin kivaan, lämpimään maahan, jossa on hyvää ruokaa. Vaikka Ranskaan tai Italiaan.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat