Vapaa-aika

Ville on ollut puolet elämästään Teemu

Ville Keskilän esittämän Teemun taru päättyy pian. Näyttelijä Keskilä toivoo löytävänsä pian hommia teatterista tai televisiosta.

Yle Kuvapalvelu

Huippusuositun Kotikatu-perhedraaman keskeisiä hahmoja on Teemu, Luotolan perheen vanhin lapsi. Teemu on ehtinyt 18 vuoden aikana kasvaa alle parikymppisestä nuorukaisesta nelissäkymmenissä olevaksi perheenisäksi.

Teemua on näytellyt alusta asti Ville Keskilä, joka myöntää olon olevan juuri nyt haikea. Keskilän ja Teemu Luotolan pitkä rinnakkaiselämä päättyy pian. Kotikatua kuvataan enää pari viikkoa.

Suomen pitkäikäisimmän draamasarjan viimeinen jakso esitetään Yle TV 1:ssä joulukuussa.

– Kotikatu on ollut iso osa elämää todella kauan. Työkaverit ovat tulleet tosi tutuiksi ja ryhmää tuleekin ikävä. Vielä ei sentään olla oltu töissä itku silmässä, Keskilä kertoo.

39-vuotias Ville Keskilä on syntynyt Raisiossa. Hän aloitti näyttelemisen teini-ikäisenä eri teattereissa Raisiossa. Keskilä kävi Turussa Pernon lukion, joka oli aikoinaan ilmaisutaitopainotteinen lukio. Samalla hän näytteli Turussa muun muassa Turo Heralan ohjauksessa.

Keskilä lähti opiskelemaan Tampereelle Nätyyn eli Näyttelijätyön laitokselle. Kolmantena opiskeluvuotena ohjaaja Hannu Kahakorpi kutsui Keskilän koelukuun, jossa etsittiin näyttelijöitä suunnitteilla olleeseen Kotikatu-draamaan. Keskilä sai paikan sarjassa, jonka piti alun perin olla vain kolmevuotinen.

– Olin samana vuonna opiskelijana Tampereella, mutta myös näyttelijänä Kotikadussa sekä Turun kaupunginteatterissa Peter Panissa. Se vuosi meni ajaen edestakaisin kolmen kaupungin väliä, Keskilä muistelee.

Parikymppinen näyttelijänalku ei ollut saanut koulussa opetusta kameran edessä työskentelemisestä. Keskilä koki Kotikadun alkuaikoina myös pienen shokin siitä, että ihmiset tunnistivat hänet kaupungilla, mutta mies tottui siihen ajan myötä.

Kotikatu saavutti parhaimmillaan yli 1,1 miljoonan katsojaluvut. Tällä hetkellä sarjaa seuraa noin 600000 ihmistä. Ville Keskilä sanoo, että katsojaluku ei ole nytkään mikään ihan pieni eikä näyttelijä usko, että sarjan lopettaminen on luvuista kiinni.

Keskilä on varma, että vastaavanlaiselle laadukkaalle perhedraamalle on Suomessa vastakin kysyntää.

– Suomessa on tehty lukuisia draamasarjoja, jotka oikeasti näyttävät hyviltä ja joissa on vetävä käsikirjoitus. Suomalaiset todella osaavat kaikki sarjojen tuotantoon liittyvät asiat.

Ville Keskilän tuskin tarvitsee tulevaisuudessa todistella olevansa muutakin kuin Kotikadun Teemu. Hän on tehnyt sarjan ohessa teatterihommia ja joitakin elokuvarooleja. Miehelle kelpaavat jatkossakin yhtä hyvin työt kameran edessä ja näyttämöllä.

Keskilä on asettunut perheineen pysyvästi pääkaupunkiseudulle, mutta käy yhä usein Turussa muun muassa tapaamassa äitiään. Työkeikatkin entisessä kotikaupungissa kiinnostavat freelanceria.

– Joo, viihtyisin Turussa pitemmälläkin komennuksella.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vapaa-aika

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat