Vapaa-aika

Samppalinna esittelee älykkään blondin

Eeva Vilkkumaa ja Sami Uotila ovat tuttuja näyttelijöitä Samppalinnan kesäteatterissa.

Teemu Nurmi

Samppalinnan Kesäteatteri jatkaa tulevana kesänä jo pikkuperinteeksi muodostunutta suosikkimusikaalien Suomen kantaesityksiä. Vuonna 2008 teatteri toi Chad Bequelinin ja Tim Herlihyn Hääkeikan ja vuonna 2009 Joe DiPietron All shook up, joka oli peräti Euroopan kantaesitys.

Vuonna 2011 Samppalinnan teatteriesitys on Blondi - Legally blonde, joka saa Turussa Pohjoismaiden kantaesityksen. Musikaalikomedia oli maailman ensi-illassa New Yorkissa vuonna 2007. Kun komediaa tuotiin Lontooseen, sen menestymistä epäiltiin. Siihen väliin tunki Samppalinnan Kesäteatteri.

– Nyt pääsemme esittämään sen ensimmäisenä Pohjoismaissa. Skeptisyys osoittautui Lontoossakin vääräksi. Lippuja on varattu näytelmään yhteensä noin 250000. Sittemmin Legally blondea on versioitu ympäri maailmaa, Samppalinnan Kesäteatterin tuottaja Heikki Sankari sanoo eikä haluakaan peitellä tyytyväisyyttään.

Musikaali perustuu Amanda Brownin kirjaan ja siitä vuonna 2001 tehtyyn elokuvaan Legally blonde (Blondin kosto), jossa pääroolissa oli Reese Witherspoon. Filmille tehtiin myös jatko-osa.

Turussa pääosan blondi Ellen Woodsia näyttelee Eeva Vilkkumaa, joka esiintyi Samppalinnassa viimeksi kaksi vuotta sitten. Woods on kunnon blondi kaikessa sanan merkityksissä, mutta kun turhan tärkeä poikaystävä Warner aloittaa lakiopinnot Harvardissa ja ilmoittaa vaihtavansa Woodsin vakavammasti otettavaan vaimoehdokkaaseen, aikoo Woods näyttää kyntensä ja kykynsä. Hänkin tarttuu lakiopintoihin.

– Blondi on ensisijaisesti komedia, mutta vakavammatkin asiat ovat käsittelyssä. Ainakin ennakkoluuloille nauretaan kunnolla, Sankari kertoo.

Warner Huntingtonia näyttelee Mikko Vihma ja hänen uuttaa tyttöystäväänsä Laura Alajääski. Eräänlaisen konnan roolin tekee kokenut Juhani Laitala professori Callahanina. Samppalinnasta aiemmilta vuosilta tuttu Sami Uotila on Harvardin opetusassistentti.

Ensimmäisen näyttämöroolinsa tekee Kike Elomaa. Hän näyttelee entisen fitnesstähden osan.

– Kiken kehonrakennustaustan tuntevat kaikki ja lisäksi hän on laulaja, Heikki Sankari perustelee Elomaan valintaa rooliin.

Sankari ohjaa musikaalin. Hän on myös suomentanut sen. Musiikin sovituksesta vastaa Jussi Vahvaselkä, jolle ensi kesä on jo kahdeskymmenes Samppalinnassa. Vahvaselkä ohjaa myös 9-henkistä orkesteria.

Blondi – Legally blonde tulee ensi-iltaan 23. kesäkuuta. Esitykset jatkuvat 15.elokuuta saakka.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vapaa-aika

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat