Paikalliset

Nuorten porukka tekee ryöstöjä Varissuolla

Varissuolla on parin viime kuukauden aikana tehty useita ryöstöjä ja pahoinpitelyjä. Rikoskomisario Vesa Aaltonen sanoo, että kyse on kahdesta rinnakkaisesta ilmiöstä. Ravintolasta kotiin lähteviä on ryöstetty jo pitkän aikaa Varissuolla.

– Nyt viime aikoina on tehty myös ryöstöjä, jotka kohdistuvat erityisesti seniori-ikäisiin. Nämä eivät sijoitu ravintoloiden läheisyyteen.

Aaltonen sanoo, että poliisilla on ainakin osa tekijöistä jo tiedossa, mutta rikossarjaa selvitellään yhä. Hän toivookin, että jokainen uhri tekisi asiasta poliisille rikosilmoituksen.

– Jos poliisi ei tiedä tapausta, ei sitä voida tutkiakaan. Resursseja pystytään irrottamaan tutkintaan enemmän, jos tapauksia on useampia ja kyse on jo ilmiöstä.

Poliisin mukaan ryöstöjä tehneet ovat nuoria maahanmuuttajataustaisia miehiä, joista ainakin osa on jo entuudestaan poliisille tuttuja.

Ryöstön uhriksi tekijät näyttävät valikoivan joko humaltuneen tai vanhemman ihmisen, joka kulkee yksin. Ryöstöt on tehty yleensä pimeään aikaan, illalla tai yöllä. Ryöstön uhriksi voi kuitenkin joutua myös aamulla pimeään aikaan.

– Jos pelkää joutuvansa ryöstetyksi, kannattaa hankkia sellainen hälytin. Se on yksi tapa karkottaa ahdistelijat.

– Alueella asuvat tietävät itse parhaiten, missä ja mihin aikaan ei kannata yksin liikkua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat