Paikalliset

Varissuolla velloo keskustelu maahanmuuttajista

Varissuolla tehdyt ryöstöt ovat herättäneet kiivaan keskustelun maahanmuuttopolitiikasta. Sitä käydään asuinalueella, mutta myös Turkulaisen verkkosivuilla.

– Maahanmuuttopolitiikassa ei ole enää mitään järkeä. Tärkeintä on, että kukaan ei ole rasisti. Mitään väliä ei ole sillä, että Suomeen tehdään slummeja, nimimerkki Suuttunut kommentoi.

Osa keskustelijoista muistuttaa, ettei parin rikollisen vuoksi saisi leimata kaikkia maahanmuuttajia:

– Littoisissa asustelen ja pyörällä Varissuolla läpi eri vuorokauden aikoihin töihin kuljen. Kaksi kertaa ollut ongelmia reitillä. Toisella kertaa kotimainen narkki riehui pistoolin kanssa liikekeskuksen edessä. 15 minuuttia meni eikä poliisia näkynyt. Toisella kertaa taas kotimaiset hiphopparit riehuivat ja yrittivät hyökätä päälle, nimimerkki Lintukoto Vakken takana 2 km kommentoi.

Yksi kommentoijista huomauttaa, ettei Suomessa ole ollut aiemmin rasismia:

– Suomessa ei kai ennen aikaan niin pahansorttista rasismia ollutkaan, täällä oli totuttu siihen että joka tänne tuli niin ryhtyi sopeutumaan ja tekemään töitä. Oltiin itsekin maahanmuuttajia ja siirtolaisia pääosin. Isommat kihot oli tulleet teollisuutta rakennuttamaan kuka mistäkin (Norjasta, Ruotsista, Briteistä jne), niillä oli sitä pääomaa jota tarvitaan. Mutta nyt täytyis laittaa maahantulijat heti jalustalle, vai? Tai muuten he ryhtyvät rikollisiksi? No mikä sen tehokkaampi konsti on nostattaa kansassa rasismia, nimimerkki Huomihoijaa toteaa.

Nimimerkki Tiedottakaa kauhistelee, miten Turkuun on jo syntynyt alueita, minne ei kannata yksikseen kävellä.

– Toivottavasti näistä alueista tulee myös laajempaa tiedottamista kansalaisille, se on vähintä, mitä media näiden asioiden suhteen voi tehdä, hän vetoaa.

Nimimerkki Suvi-Kukka huomauttaa, että tekeväthän suomalaisetkin ryöstöjä.

– Saisitte sensuroida koko ketjun ja juttukin olisi alunperin pitänyt jättää julkaisematta. Toivottavasti mehukaaminen ei aiheuta ongelmia muutoinkin kovia kokeneille maahanmuuttajillemme, hän toivoo.

Esko A. Perälä toivoo poliitikoilta vastauksia tilanteeseen:

– Laitoin Annika Lapintielle sähköpostia eduskuntavaalien jälkeen ja kysyin, mitä Vasemmistoliitto aikoo tehdä, jottei Varissuosta tule tulevaisuudessa ghettoa. Vastaus oli, että luokkakokoja pitää kouluissa pienentääö. Ei vakuuttanut minua veasemmiston keinot, joten päätin, että ääneni saa jatkossa puolue, joka tajuaa paremmin millä keinoin yhteiskuntarauha säilyy.

Keskustelua voi jatkaa osoitteessa: www.turkulainen.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat