Tami: Pelaajien otettava vastuu väkivallasta

Juhani Tamminen odottaa nyt ulostuloa kiekkokriisiin niin pelaajilta kuin liigan hallitukselta.

Arkisto

TUTOn valmentaja Juhani Tamminen on kyllästynyt liigajääkiekon tilaan. Kautta on leimannut kaukaloväkivalta, josta on seurannut niin pelaajien loukkaantumisia kuin myös pitkiä pelikieltoja. Tamminen tuomitsee jyrkästi pelin saamat sävyt.

– Liigakiekko on nyt mennyt suuntaan, josta en välitä pätkääkään. Tämä kausi liigassa on ollut sirkus, missä ei ole päätä eikä häntää kurinpidossa ja johtajuudessa.

Tamminen ihmettelee sitä, miksi pelaajat ja SM-liigan hallitus eivät näytä ymmärtävän ongelmaa.

– Pelillä on nyt ongelma, ja se pitää nähdä. Ensinnäkin ongelma lähtee pelaajista. Me kannoimme aikanaan pelaajina vastuumme. Myös tämä polvi voisi kanssa kantaa vastuunsa, vai ovatko he tulleet peliin vain tehdäkseen tiliä, Tamminen kysyy.

– Hallitukselta ei ole tullut yhtään ulostuloa. Ellei siellä ole selvillä, että pelillä on ongelma, kenen tehtävänä on tehdä korjaus, Tami jatkaa.

Tammisen mukaan Ville Peltosen toivuttua viime viikonlopun pelissä saamastaan lievästä aivovammasta hänen pitäisi istua alas kahden muun konkarin, Toni Söderholmin ja Jarkko Ruudun kanssa. Kun nämä kokeneet pelaajat tulisivat yhdessä siihen tulokseen, että jotain on tehtävä, saataisiin myös muutos aikaan.

– He voisivat tulla yhdessä kertomaan, että tämä on mennyt liian pitkälle, koska niin kuin tiedetään, mitä isot edellä sitä pienet perässä.

Toinen Tamin toimenpide koskisi kurinpitoryhmän toimintaa. Hänen mukaansa SM-liigan toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorisen ja liigan hallituksen pitäisi kääntyä entisten pelaajien puoleen.

– Vuorisen ja hallituksen pitäisi ottaa lakki kouraan ja pyytää Vellu Ketola ja Juha Rantasila kahville. Heidät pitäisi saada jeesaamaan ja vetämään vuodeksi kurinpitoryhmää.

Tamin on vakuuttunut, että konkarikaksikko saisi kurinpidon linjat kuntoon.

Käyttäjän Tomi Kangasniemi kuva
Tomi Kangasniemi