Paikalliset

Toivanen ja Loiri tähdittävät Turussa kuvattavaa elokuvaa

Isäänsä kiukustunut Tiina (Armi Toivanen) vetää saappaat jalkaan kotitalonsa rappusilla Elämältä kaiken sain -elokuvassa.

Henriikka Eloluoto


Turussa kuvataan parhaillaan Mika Kaurismäen uutta Elämältä kaiken sain -elokuvaa. Kuvausviikkoja on takana jo kolme ja kuvausten olisi tarkoitus jatkua heinäkuun loppuun saakka. Elokuvan pääkuvauspaikaksi valikoitui seurakuntayhtymän omistama vanha, myynnissäkin ollut omakotitalo Heinänokan leirikeskuksen kupeesta Satavasta. Tämän vuoden loppupuolella valmistuvan elokuvan pääosissa tullaan näkemään Vesa-Matti Loiri, Peter Franzén, Armi Toivanen ja Jani Volanen .

Elokuvassa nelikymppinen Tomi (Peter Franzén) ja kolmekymppinen Tiina (Armi Toivanen) muuttavat Helsingistä pieneen rannikkokaupunkiin hoitamaan Tiinan iäkästä isää, Urhoa (Vesa-Matti Loiri).

– Tiina on sairaanhoitaja, joka huolehtii potilaistaan ja läheisistään. Hän haluaa hoitaa hommat hyvin, muttei kuitenkaan pysty tekemään sitä niin hyvin kuin haluaisi, Toivanen kertoo roolistaan.

Ohjaaja -käsikirjoittaja Mika Kaurismäen mukaan elokuva on draamakomedia.

– Vakavia aiheita käsitellään myös huumorin kautta.

Elämältä kaiken sain kuvaa tyttären ja isän välistä suhdetta. Pariskunnan mukana elokuvan pieneen rannikkokylään muuttaa Tomin 16-vuotias tytär, mutta toisaalta pääroolissa kuitenkin on kotoaan nuorena muuttaneen Tiinan ja hänen isänsä välinen hankalahko suhde.

– Tiina joutuu kohtaamaan tiettyjä asioita elämässään, Toivanen kertoo.

Koko tilanne muuttuu entistä kimurantimmaksi, kun Tiinan vanhan kotitalon remontointi ei sujukaan kaupunkilaisilta käden käänteessä. Tällöin mukaan kuvioihin ilmestyy Tiinan tilaama remonttimies Kake (Jani Volanen), joka kaataa omat mausteensa myös ihmissuhdesoppaan.

Toivasen mukaan erinomainen käsikirjoitus helpotti rooliin tarttumista.

– Koko homma lähtee aina käsiksestä, joka on tässä todella hyvä. Lisäksi meillä on voimakas ohjaaja–näyttelijä-suhde.

Kolmekymppisen Tiinan saappaisiin oli Toivasen mukaan helppo hypätä.

– Tässä on mukana paljon aitoja tilanteita ja tunteita, joita olen ottanut omasta elämästä ja lisännyt vain mukaan mielikuvitusta. Kaikissa ihmisissähän on kaikki puolet, ne on vain osattava löytää.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat