Paikalliset

Tortinmäellä tanssitaan 50– ja 60-lukujen tyyliin

Katulyhty-orkesterissa soittavat Petri Lehtola, Antti Vuoriheimo, Jami Jokinen (myös laulu), Mikko Mansikkaniemi ja Ella Laiho.

Tortinmäen lavalla tanssitaan tänä kesänä joka lauantai. Ensi lauantaina 19.7. tanssilavalla on luvassa kuitenkin erityisen nostalginen ilta, kun lavalla vietetään iltaa 50- ja 60-lukujen tapaan.

Tortinmäen tanssilava on rakennettu vuonna 1955, joten miljöö on oikea. Illan tunnelman kruunaa Sävelorkesteri Katulyhty, jonka viisihenkisen orkesterin sointi on aito.

–  Meillä ei ole syntetisaattoreita. Orkesterissamme soivat laulun, rumpujen ja hanurin ohella kontrabasso, viulu, saksofonit ja klarinetti, Jami Jokinen Katulyhty-orkesterista kertoo.

Orkesteri soittaa iskelmän kultakauden musiikkia.

– Koko ohjelmistomme on julkaistu alun perin ennen vuotta 1963. Mukana on runsaasti vähemmän tunnettuja tai unholaan jääneitä, pelastettuja kappaleita sekä myös todellisia harvinaisuuksia. Kyse on siis myös musiikkihistoriallisesta kulttuurityöstä.

Nostalgiatansseja järjestettiin Tortinmäessä myös edelliskesänä ja vastaanotto oli erinomainen. Tanssijat ja vintageharrastajat kiittelivät orkesterin luomaa aitoa tunnelmaa. Tänä vuonna Katulyhdyn nostalgiatansseja on ainoastaan tämän yhden kerran.

Tanssijat voivat halutessaan pukeutua 50-60 –lukujen tyyliin, jolloin he osaltaan luovat menneiden vuosikymmenten tunnelmaa.

Nostalgiatanssit ovat osa pohjoisen Turun kaupunginosaviikkoja.

Nostalgiatanssit Katulyhdyn tapaan pidetään lauantaina 19.7. kello 20-01. Tapahtumaan on pääsymaksu.

www.facebook.com/katulyhty

www.katulyhty.net

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat