Vaalikoneemme on nyt avattu!

Minne mennä

Pansiossa ja Pernossa ensimmäinen Kaupunginosaviikko

Turun Kaupunginosaviikot vierailevat elokuun lopussa Halisissa ja Koroisissa (18.8.-24.8.) sekä Ruissalossa (25.8.-30.8.). Syyskuun alussa Kaupunginosaviikkoja vietetään Pääskyvuoressa (1.9.-7.9.) ja ensimmäistä kertaa Pansiossa ja Pernossa (1.9.-6.9.). Tämän vuoden Kaupunginosaviikot päättyvät vasta joulukuussa Kakskerran maisemissa.

Halisten ja Koroisten viikko korostaa yhteisöllisyyden, liikunnan ja ulkoilun merkitystä osana hyvinvointia. Talkoisiin voi osallistua pitkin viikkoa Koroisissa ja Halisissa. Kuntoa voi kohentaa esimerkiksi pihakuntoilun, pihajumpan, kunto- ja elämäntapaneuvonnan tai jalkapallon kautta. Lapsille on ohjelmaa muun muassa luontopolkujen, temppuratojen, pyöräretken ja taitoajotapahtuman merkeissä.

Ruissalon viikko esittelee Ruissalon idyllistä luontoa ja paikkoja. Viikolla voi tutustua kasvitieteelliseen puutarhaan, Ruissalon rantapromenadiin, Villa Marjaniemeen ja Saaronniemen Saukkojen talviuintikeskukseen. Viikolla juhlistetaan myös Suomen luonnon päivää ja lauletaan karaokea Ruissalon kylpylässä. Viikko huipentuu Muinaistulien iltaan lauantaina. 

Pääskyvuoren viikko esittelee alueen menneisyyttä ja tulevaa, perinteisiä tapahtumia unohtamatta. Viikolla voi tutustua Pääskyvuoren luolastoon, pääskysten maailmaan ja Pääskyvuoren kasarmiin Kulkulupa-tapahtuman merkeissä. Kaikenikäisille on tarjolla bocciaa ja jalkapalloa. Soneran tukiasemaan ja pysäköintiin liittyvistä ongelmista keskustellaan alkuviikosta. Viikko huipentuu lauantaina perinteiseen Pääskyvuoripäivään.

Pansion ja Pernon viikko tuo alueen asukkaita yhteen ja esittelee alueen elävää ja mielenkiintoista kulttuuria. Alueen nykyisyyteen ja historiaan voi tutustua esimerkiksi valokuvanäyttelyn, arkkitehtuurikierroksen ja pyöräretken kautta. Paneelikeskustelussa pohditaan alueen varallisuuseroja. Yhteistä tekemistä löytyy paljon viikon varrelta: lapsille metsäleikkiä ja kiva-kisat, ikäihmisille taidepilleri, naisille käsityökerho ja nuorille rap-battle. Viikko huipentuu alueen toimijoiden yhdessä järjestämään Pansio-Perno-päivään Pansion koululla ja sen ympäristössä. 

Kaikkien viikkojen tarkka ohjelma on osoitteessa kaupunginosaviikot.net

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat