Vaalikoneemme on nyt avattu!

Paikalliset

Kaupunginosaviikot starttaavat taas

Martin kaupunginosaviikkoa vietetään kesäkuun alussa.

Tomi Kangasniemi

Turun kulttuuripääkaupunkivuodesta asti järjestetyt Kaupunginosaviikot ilahduttavat turkulaisia taas tänäkin vuonna.

Kaupunginosaviikkojen ohjelma esittelee kaupunginosia, paikallista omaleimaisuutta, monikulttuurisuutta ja asukkaiden osaamista viikon mittaisina ohjelmakokonaisuuksina ympäri Turkua.

Ohjelma käynnistyy maanantaina 13.5., jolloin alkavat Nummenpakan ja Länsi-Turun viikot, jotka kestävät 15.5. saakka. Toukokuussa on vielä Pohjolan ja Raunistulan sekä Kärsämäen ja Takakirveen viikot, jotka järjestetään 20.5.–26.5. Kesäkuussa alussa vietetään kaupunginosaviikkoa Martissa 3.6.–9.6.

Kaupunginosaviikkojen ohjelman tarkoituksena on aktivoida asukkaita kehittämään asuinaluettaan monipuolisesti. Ohjelma syntyy asukkaiden ideoista ja toteutuu paikallisten yhdistysten ja muiden toimijoiden järjestämänä.

Nummenpakan viikko tuo alueen perinteet kunniaan ja viikko käynnistyy 13.5. kesäjuhlalla Kuuvuoren kentällä. Viikon ohjelmassa on muun muassa Nummenpakanpäivä, pakan parlamentti ja siltatanssit. Viikko huipentuu sunnuntaina Kuralan Kylämäen vintage kyläjuhliin ja illalla T-talolla sisäinen artisti pääsee irti karaoke-illassa.

Myös Länsi-Turun viikko pitää sisällään monenlaista ohjelmaa kulttuurista liikuntaan. Länsi-Turun historiaan pääsee tutustumaan kulttuuripolulla keskiviikkona 15.5. ja perjantaina järjestetään liikunnalliset LänsikeskusTreffit.

Pohjolan ja Raunistulan väki järjestää viikkonsa aikana muun muassa ohjattuja pyöräilykierroksia, pihakirppiksiä, istutus- ja kylvöjuhlat sekä ilmaisia bussikierroksia, joissa opas kertoo osin draaman avulla Raunistulan värikkäästä menneisyydestä, jossa ilotalot, viinanmyynti ja tappelut olivat arkipäivää.

Kärsämäen ja Takakirveen viikko innostaa asukkaita talkoisiin. Talkootapahtumien lisäksi voi poiketa opastetulle bussikierrokselle, puutarhatapahtumaan ja metsäseikkailuun.

Martin viikon ohjelma on runoutta pullollaan. Ohjelmistosta löytyy jokiristeilyä, kaupunkiviljelyä, venäläistä iltapäivää, tanssia ja keskustelua sekä manillapäivää.

Viikon aikana järjestetään myös boxit-pajoja, joka on kaikenikäisille avoin taideprojekti, jossa tuunataan Martin alueen sähkökaappeja.

Kaupunginosaviikot jatkuvat Martin viikon jälkeen heinäkuussa.

Kaupunginosaviikkojen järjestäjä on Kaupunginosaviikkojen tukiyhdistys ry. Tarkka ohjelma löytyy osoitteesta www.kaupunginosaviikot.net.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat