Paikalliset

Näin turkulaiset kehuvat asuinalueitaan

Luolavuori: on keskustan läheisyydessä sijaitseva leppoisa asuinalue. Täällä asuu kaikenikäistä porukkaa. Alueelta löytyvät kaikki ne palvelut, joita päivittäin tarvitsee. Jos mielii saada enemmän valikoimaa, on keskusta kävelyetäisyydellä. Myös kaupunginliikenteen yhteydet keskustaan ovat erinomaiset. Luolavuoresta on myös helppo lähteä esimerkiksi Turun saaristoon tai Helsinkiin visiitille.

Täällä voi valita asuuko omakoti-, rivi vai kerrostalossa. Missä asutkin, ulkoilumaastot lähtevät melkein omalta pihalta. Kesällä voit pelata tennistä tai lenkkeillä metsistössä kulkevalla lenkkipolulla. Talvella voit hiihdellä ihan Lausteelle asti.

Ihmiset ovat aurinkoisia ja tunnelma erinomainen. Jos vielä jotakin Luolavuoreen toivoisin, olisi se tunnelmallinen kahvila, jonka terassilla voisi aurinkoisena päivänä nauttia kahvia kaupunkiprofiilia ihaillen - vaikkapa reippailun päätteeksi.

Kastu: Asuinpaikkani on kuin maaseutua. Vehreää, ei melua.

Harittu: Luonnonsuojelualueet, luontopolut, meri, uimaranta lähellä, Skanssin loistava kauppakeskus myös lähellä

Martti: Kauniit puutalot, jokiranta lähellä, upea talvi-/syysiltoina. Niin varakkaita kuin vähempituloisia ihmisiä.Palveluja ja Ihana maauimala sekä puistot :)

Martti: rauha, luonto, estetiikka. joki, kirkko, kauniit talot.

Martti: viihtyisä asuinalue.

Räntämäki: Palvelut lähellä. Hyvät liikenneyhteydet. Rauhallinen asuinalue. Hyvät ulkoilualueet. Kauniskin vielä!

Portsa: ainoo oikee puutalokaupunki

Portsa: Turun vanha kaupunki

Nättinummi: upeat maastot ja urheilumahdollisuudet. Alueella hyvä ruokakuppa ja ravintola.

Ydinkeskusta: Kaikki on lähellä. Wanhoja kivitaloja, lähikauppana Kauppatori. Joki ja kivat puistot ympärillä.

Pääskyvuori: Rauhallinen, vehreän luonnon läheisyyteen rakennettu lähiö. Palvelut lähellä, kulkuyhteydet toimivat .Retkeilyyn ja kuntoiluun kutsuvat kuntopolut metsän suojissa.

Hirvensalo: on hieno sekoitus kaupunkimaisuutta ja maalaismaisemaa. Kun ajatellaan Turun ydinkeskustaa ja siellä asiointia, Hirvensalon sijainti on ihanteellinen. Se on yhtä aikaa sekä sopivan lähellä että riittävän kaukana. Hirvensalo on Turun helmi. Upeat maisemat saavat sielun lepäämään.

Pohjola: Pohjola on lähellä keskustaa ja siellä on mukava asua.

Luolavuori: Olen asunut lapsuuteni eli yli 20 vuotta siellä.sieltä oli hyvät kulkuyhteydet joka suuntaan. pieni kauppa vieressä jossa kävimme ostoksilla ei tarvinnut lähteä kauemmaksi. kerros talon takana suuret kalliot jossa kävimme leikkimässä joskin välillä vaarallisestikin,sieltä pääsi hiihtämään, laskemaan mäkeä, tekemään pikku autoille kivoja reittejä , kaikkea mitä lapsi halusi.kerrostalon piha loisti kukkasilla ja nurmella jota asukkkaat innolla hoitivat.Lapsia oli paljon ja pihalla oli aina tekemistä ja kavereita,minulla löytyy sieltä aina kivoja muistoja

Satava: Olen syntynyt täällä, tuttu ja turvallinen paikka asua ja elää. Ei kaupunkimaista tiivistä ja rumaa rakentamista (vielä), luonto on lähellä. Täällä on kaikki, mitä tarvitaan (paitsi alakoulu), koska keskustaan on niin lyhyt matka.

Pääskyvuori: perheystävällinen asuinalue.

Satava: Täällä on luonto koti-ovella! Saarelaiset ovat ainakin tähän asti voineet vaikuttaa saaren rakennushankkeisiin, ja saaren luonnon suojeleminen onkin meille sydänasia.

Martti: Vanha tunnelmallinen paikka, rauhallinen, mukavat asukkaat, joen..keskustan läheisyys, palvelut, asuntojen hinta pysyy.

Vasaramäki: puistomainen asuinalue, rauhallinen, palvelut lähellä, lähellä keskustaa, hyvät liikenneyhteydet jne.

Ruissalon saari: Turun edustalla sijaitseva Ruissalon saari on sekä luonnoltaan että kulttuurihistorialtaan arvokas ja monipuolinen alue. Sen vanhojen peltojen, puutarhojen, 1800-luvulla rakennettujen huviloiden, suurten tammimetsien ja monimuotoisen luonnon rikas kulttuuriperintö. Vielä 1950-luvulla Kansanpuiston hiekkarannalla oli komea uimahuone rakennus ja samalla vuosikymmenellä lähellä olevassa Pikku-Pukin saaressa oli suosittu kesäravintola, jonne kuljettiin omilla veneillä tai saaristolaivoilla, lisäksi Turun Kauppatorilta oli linja-autoyhteys Ruissalon Pikku-Pukin laiturille. Saaren toisella puolen oli myös Airisto Segelssälskapin kerhoravintola, josta minulla on mukavia muistoja 1960-luvulla. Kesäisin luonnonpuiston kapeilla rantateillä on kiva polkupyöräillä ja siinä ohessa katsella merellä kulkevia veneitä ja laivoja. Hienoja näköalapaikkoja ovat Marjaniemen lintutorni ja Kuuvan nokan rantakalliot. Mukavia taukopaikkoja esimerkiksi kahvia nauttien ovat Kansanpuiston ja Saaronniemen ravintolat, sekä pienet kahvikioskit. Jos haluaa saarella pitempään aikaa viettää, oivallisin lepo ja viihdykepaikka on ilman muuta Hotelli. Sen sijaan vähemmällä mukavuudella kuten telttailen tai asuntovaunulla on osoitteena tietysti Saaronniemi. Mielenkiintoinen tutustumispaikka on Kasvitieteellinen puutarha. Talvella Ruissalon saari viettää enemmänkin Ruususen unta, joskin lumisena kautena siellä on kiva hiihdellä ja käydä vaikkapa makkaraa käristämässä Saaronniemellä. Kaiken kukkuraksi Ruissalon linja-autoliikenne toimii mallikkaasti ja kalustona erittäin siistejä uusia busseja, joissa on miellyttävä matkustaa vaikka sitten ihan huvin vuoksi vaan.

Portsa: mukava puutaloalue lähellä keskustaa

Mäntymäki: Oon asunut täällä vuodesta 1957 enkä muuttais pois!

Ruissalo: Luonto ympärillä

Ruissalo: Luonto on ympärillä joka puolella.

Ruissalo: Luonto lähellä ja merivesi.

Hannunniittu: Lyhyt matka keskustaan, mukava ulkoilla koiran kanssa, sopivassa suhteessa lapsiperheitä ja ikäihmisiä, rauhallinen ja viihtyisä

Martti: Ajoittaisesta runsaasta liikenteestä huolimatta rauhallinen asuinseutu, josta löytyy puistoja ja muutakin vihreää. Julkinen liikenne toimii, palvelujakin löytyy vielä, vaikka ovatkin vähentyneet vanhoista hyvistä ajoista.

Portsa: On kuin asuisi maalla keskellä kaupunkia!

Portsa: Miksi muuten asuisin siellä?

Portsa: Avarast ja selkeästii rakennettu puutaloalue. Toimiva ja viihtyisä alue.

Portsa: Porsta on idyllinen, rauhallinen ja kaunis paikka asua. Uniikit puutalot, mukavat ihmiset ja keskustan läheisyys tekee Portsasta täydellisen paikan!

Portsa - Port Arthur: Hieno arkkitehtuuri, idylliset pihat. Asukasyhdistys toimii virkeästi alueen hyväksi. Katumarkkinat, Pihamarkkinat.

Port Arthur tuttavallisesti Portsa: idyllinen pikkuisine pihakeitaineen jossa menneen hyvän ajan tunnelma

Martti: Marttilaiset muodostavat oman kylänsä, jonka asukkaat ovat sekä yksilöllisiä että yhteisöllisiä. Marttiin muutettuaan ihminen ei yleensä halua sieltä pois.

Port Arthur: Mahtava vanha rakennuskanta, rauhallisuus ja kuitenkin lähellä keskustaa.

Keskusta: Se on kaupungin suurin kaupunginosa, siellä on eniten asuntoja, asukkaita ja lapsia, ja palvelut, työpaikat ja ajanvietteet ovat lähellä. Aurajoki on keskustan keidas.

Portsa: Kaunis, ekologinen, yhteisöllinen ja turvallinen ympäristö.

Port Arthur: Puutalot, sellainen vanhan liiton meininki

Portsa: Portsa on kaunis ja sopivasti ajan patinoima historiallinen kaupunginosa, jonka tunnelmaan ei voi olla rakastumatta!

Martti: Siellä vaan on kaikki niin kohdallaan :-)

Mäntymäki: Alue on valmiiksi rakennettu, perinteinen ja hyvin suomalaisen näköinen. Rintamamiestalot ovat saaneet seuraavien sukupolvien asukkaat ja ne ovat pääosin hyvässä kunnossa. Alue on kävelymatkan päässä keskustasta, sairaala, lääkäripalvelut ja ostoskeskukset sijaitsevat aivan vieressä. Lapsille löytyy koulut, päiväkodit ja leikkikentät. Vanhuksille löytyy useita erihintaisia palveluvaihtoehtoja ja työssäkäyville on hyvät kulkuyhteydet joka suuntaan niin julkisilla kuin omalla autollakin. Mitä muuta voi asuinalueeltaan toivoa?!

Port Arthur: Yhteisöllinen elämäntapa, joka johtuu ihmisistä ja tavasta rakentaa, eli yhteisistä sisäpihoista. Vireää yhdistystoimintaa, esim. Portsan MLL ja Portsa Ry. Hyvä sijainti jokirannan ja kaupungin läheisyydessä ja lyhyt matka Ruissaloon.

Port Arthur: Kauniita puutaloja, vehreitä pihoja ja mukulakivikatuja; lähellä toria, jokirantaa, Turun linnaa ja Ruissaloa.

Portsa: Vihreä, pyöräillen ja kävellen saavutettavissa. Ihmisen kokoinen. Puutalot kunnostettu vanhaa kunnioittaen ja arvostaen. Pihoilla yhteisöllisyyttä:)

Portsa: yhteishenki

Vasaramäki: Rauhallinen ja leppoisa asuinalue jossa on verrattomat ulkoilumahdollisuudet. Lasten on turvallista liikkua ja lenkkeilijän silmä lepää kauniissa taloissa ja niiden hyvin hoidetuissa pihoissa.

Uittamo: Täällä on meri lähellä, jota voi ihailla käkkärämäntyjen lomasta korkeilta kallioilta. Turun komeimmat maisemat avautuvat Uittamon paviljongin terassilta. Monimuotoisen luonnon lisäksi täällä asustaa mukavaa, rauhallista väkeä. Ulkona saa liikkua rauhassa vaikka keskellä yötä. Täällä on niin hyvä olla, että pois ei voi muuttaa.

Martti: Martin ihanat vanhat rakennukset, joen läheisyys , keskustan läheisyys ja fiilis :)

Ruissalo: Ainulaatuinen koko Suomessa

Majakkaranta: Nya fina hus nära havet.

Huhkola: hyvä paikka perheille asua

Uittamo: Siellä on paljon luontoa, uimaranta eli meri on osa Uittamoa, kauppoja, Uittamon tanssilava ja siellä on rauhallista asua ja keskustaan lyhyt matka. Eli kaunein asuinalue, mitä Turusta löytyy.

Nummi/Itäharju: Rauhallista, kaunista, mukavia ihmisiä... palvelut lähellä

Nummi: Keskustan lähellä rauhallinen sijainti sekä värikäs menneisyys.

Nättinummi: Lähellä luontoa ja palveluita, rauhallinen ja vihreä kaupunginosa. Paljon lenkkeilymahdollisuuksia kävellen, juosten ja pyöräillen. Hyvät julkiset kulkuyhteydet.

Pohjola: Palvelut lähellä esimerkiksi abc-asema ja rautatieasema ja logomo,mukava asua,kauppatorikin lähellä.-Ihmisetkin hyvin käyttäytyviä.

Lonttinen: ei niin lähiömäinen

Nättinummi: Kaunis luonto, hyvät ulkoilumahdollisuudet, kattavat palvelut, hyvät kulkuyhteydet.

Pohjola: Uutena Turkulaisena hakuni osui oikeaan kaupunginosaan. Aivan kaikki palvelut ovat lähelläni. Koulukadun ABC, Manhattan, Lidl, Logomo, Satama, Ruusukortteli, tori, aurajoki, ym., ym... Hyväkuntoisena eläkeläisenä jalkaisin pääsee helposti ja nopeasti mihin vaan. Vielä vieraat ihmiset uudessa kerrostalossa tervehtivät hymyillen. Ei voi olla kuin onnellinen valinnasta asua Pohjolassa. Aivan oikea valinta!

Suikkila: Rauhallinen asuinalue, ei vuokrataloja, palvelut lähellä.

Raunistula: monimuotoinen, värikäs

Raunistula: viihtyisä, vehreä

Portsa: Juuri Turkulaistuneena ja muutettuani Portsaan, tämä on ehkä Suomen paras kaupunginosa :)

Satava: Meri vieressä ja luonto takapihalla

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat