Mukavin kaupunginosa on Portsa

Hannele Helenius, Riitta Ensiö, Henna Lehtimäki ja Ahti sekä Henni Saari ja Meri viihtyvät Portsan puutalopihassa. Riitta on asunut samassa pihapiirissä jo 30 vuotta.

Teija Uitto

Kaupunkilehti Turkulainen ja Kaupunginosaviikot etsivät lukijakilpailussa Turun mukavinta kaupunginosaa. Sadoissa vastauksissa vilahtivat kaikki Turun kaupunginosat, aina Pernoa, Paattista ja Kakskertaa myöten.

Eniten kannatusta sai Portsa, mutta se voitti Martin vain kuudella vastauksella. Kolmanneksi sijoittui Vasaramäki ja neljänneksi Raunistula.

Näitä asioita turkulaiset arvostavat asuinalueillaan:

Portsaonkaunis alue, mitä ei liika kaupungin leviäminen ole päässyt pilaamaan. Uutta ja vanhaa yhdessä sulassa sovussa ja lähellä palveluja. Lämminhenkisiä ihmisiä ja mukana puutaloissa asuvia "boheemeja", jotka tuovat mukavan väriläiskan tähän nykykaupungin harmaaseen jurottamiseen. Alueella järjestetään katutoritapahtuma ja Portsa Woodstock ja paljon muuta pihapiireissä. (Sami Grönfors)

Portsassa on vanhojen puutalojen ja mukulakivikatujen taikaa! Portsa on kylämäinen yhteisö, asukkaita löytyy vauvasta vaariin. Kaikki viihtyvät Portsassa! Portsa on lähellä keskustaa, mutta kuitenkin sopivasti syrjässä. Portsa rocks! (Laura Lumikko)

Martti on aivan keskustassa, mutta silti ihan erillään. Täällä on vielä hieno tunnelma kun 50-luvun talot ja puutalot ovat ritirinnan. Naapurit tervehtivät toisiaan, ja yhteisöllisyyttä vielä löytyy. Vihreyttä löytyy talojen välissä ja urheilupuisto on meidän keidas! (Karola Kojo)

Martti/Telakkaranta/Jokiranta: Joki. Joki. Joki. Laivaravintolat ja ranta-alueen ihmiset. Turun Nizza. (Jari Liitola)

Vasaramäki on rauhallinen ja viihtyisä oma pikku alueensa kaupungin hälinän keskellä. Hyvät kulkuyhteydet ja kaikki tarvittava lähellä. Toiselta laidalta löytyy suuri ostoskeskus ja toiselta laidalta alueet ulkoiluun ja oleskeluun. Missään muualla tämä turkulainen ei haluaisi asua kuin Vaskussa. (Annamari Hellman)

Raunistula: Puu-Raunistula ja puutarhat keskustan tuntumassa ja mahtava ulkoilualue Aurajoen rannalla. (Seppo Gröhn)

Keskusta on kaupungin suurin kaupunginosa. Siellä on eniten asuntoja, asukkaita ja lapsia, ja palvelut, työpaikat ja ajanvietteet ovat lähellä. Aurajoki on keskustan keidas. (Olli Välke)

Varissuo on Suomen ja Turun kansainvälisin asuinalue. Siellä voi tutustua mm. eri ruokakulttuureihin ja erilaisiin kulttuureihin. (Seppo Blomqvist)

Hirvensalo on hieno sekoitus kaupunkimaisuutta ja maalaismaisemaa. Kun ajatellaan Turun ydinkeskustaa ja siellä asiointia, Hirvensalon sijainti on ihanteellinen. Se on yhtä aikaa sekä sopivan lähellä että riittävän kaukana. Hirvensalo on Turun helmi. Upeat maisemat saavat sielun lepäämään. (Juha Palosaari)

Pansiossa on luonto ja työpaikat lähellä kumpikin ja tilaa ulkoiluttaa koiria.

Luolavuori on keskustan läheisyydessä sijaitseva leppoisa asuinalue. Täällä asuu kaikenikäistä porukkaa. Alueelta löytyvät kaikki ne palvelut, joita päivittäin tarvitsee.

Lisää kommentteja asuinalueesta osoitteessa: www.turkulainen.fi

Katso alta tunnelmia Portsa Woodstock -festivaaleilta vuodelta 2011.

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/EqyU_iI6Qkc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Käyttäjän Teija Uitto kuva
Teija Uitto