Paikalliset

Juhana Herttuan lukion henki napattiin talteen

Juhana Herttuan lukiolaiset nappasivat "Juhiksen hengen" talteen, jotta henki voidaan vapauttaa uuteen Turun klassilliseen lukioon syksyllä. - Juhana Herttuassa on aina ollut erityisen hyvä yhteishenki ja haluamme viedä sen mukanamme uuteen lukioon, rehtori Jukka Koivunen sanoo.

Eeva Lehtinen

Juhana Herttuan lukion opiskelijat ja opettajat jättivät haikean iloiset jäähyväiset koululleen. Lukio yhdistyy syksystä alkaen Klassikon lukion kanssa Turun klassilliseksi lukioksi, ja lukio muuttaa Klassikon koulutaloon tiloihin Eskelinkadulle.

Yhdistyminen on osa Turun kouluverkkouudistusta, jonka seurauksena myös Kupittaan lukio ja Aurajoen lukio yhdistetään syksyllä yhdeksi lukioksi Kerttulin koulun katon alle.

– Yhdistymistä on lähdetty työstämään positiivisella mielellä. Olemme jo pidempään tehneet yhteistyötä Klassikon lukion kanssa, esimerkiksi opettajakokoukset pidämme yhdessä. Opiskelijat ovat myös päässeet tutustumaan uusiin tiloihin ja tuleviin opiskelukavereihinsa, Juhana Herttuan lukion rehtori Jukka Koivunen sanoo.

Uudessa lukiossa opiskelijoita tulee olemaan yhteensä 700.

– Tietysti lukion suuri koko mietityttää. Opettajat eivät pääse tutustumaan yhtä hyvin opiskelijoihin.

Koivunen näkee isossa lukiossa myös monia hyviä puolia.

– Kurssitarjonta tulee olemaan paljon monipuolisempi. Sijainti ydinkeskustassa helpottaa liikkumista ja kurssien ottamista myös muista lukioista.

Lähes kaikki Juhana Herttuan lukion opettajat siirtyvät uuteen lukioon.

– Vähän haikealla, mutta odottavalla mielellä täältä lähdetään. Tietysti epävarmuutta on ilmassa, mutta positiivisella asenteella mennään uuteen paikkaan, opettaja Päivi Topi-Hulmi sanoo.

Jukka Koivunen ei jatka rehtorina Turun klassillisessa lukiossa, vaan siirtyy aineopettajaksi.

– Suurin muutos tulee olemaan uuden lukion sijainti, sillä olen tottunut 22 vuotta kipuamaan saman mäen tänne Juhana Herttuan lukiolle.

Opiskelijoiden keskuudessa siirtyminen uuteen lukioon ei herätä suurta vastarintaa.

– Tiesin, että Juhana Herttua tulee loppumaan, kun hain tänne. Silti muutos pelottaa, koska olen jo ehtinyt tottua täällä kaikkeen. Nyt kaikki tilat ja luokat menee uusiksi, Viivi Vainio sanoo.

– Toisaalta on kivaa päästä tutustumaan uusiin ihmisiin, ja uusi koulurakennus on myös paremmassa kunnossa, Janita Kari lisää.

Näin lukiot yhdistyvät

Kupittaan lukio ja Aurajoen lukio lakkautetaan ja ne yhdistyvät Kerttulin lukioksi.

Juhana Herttuan lukio lakkautetaan ja se yhdistyy Klassikon lukion kanssa Turun klassilliseksi lukioksi.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat