Food & Fun

Kymppiluokkalaiset työharjoittelussa kaupassa ja lounasravintolassa

Jesperi pääsi Länsikeskuksen Citymarketin kotikeittiössä pakkaamaan hedelmäsalaattiannoksia.

Elina Heikkilä

Food & Fun -tapahtuma tekee turkulaisille koululaisille tutuksi elintarvikkeitten kulkua Maalta ja mereltä lautaselle. Rieskalähteen yläkoulun kymppiluokkalaiset pääsivät viime viikolla tutustumaan tuotantolaitoksiin, elintarviketehtaaseen ja ravintoloihin. Tällä viikolla nuoret saavat vielä paremman tuntuman siihen, mistä ruoka tulee.

Kymppiluokkalaiset ovat työharjoittelussa viikon ajan K-Citymarket Länsikeskuksessa sekä lounasravintola Nereidissä. Kotar ry:n Elina Heikkilä ja Juho Lempinen ovat ohjaamassa nuoria koko viikon. Työharjoittelijat valmistavat jälkiruokaa, leipovat sämpylöitä ja perehtyvät keittiön rutiineihin. Tuotesuunnittelija Pauliina Seikas-Manninen Arkeasta ohjaa nuoria työssä:

- Keittiötyöstä noin 70 prosenttia puhtaudesta huolehtimista.

Food & Fun -tapahtuma tuo kansainväliset keittiömestarit syys-lokakuussa Turun kouluihin ja ravintoloihin kokkaamaan ja kertomaan ruuasta.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Food & Fun

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat