Bloggari ei kyllästy uusiin perunoihin

Kaisa Sillanpää tekee uusista potuista myös uuniperunoita. Kokeile sinäkin!

Kaisa Sillanpää

Kaisa Sillanpää keksii Tuulikumpu-blogiinsa lukijoita koukuttavia teemoja, kuten Euroviisut ja jääkiekon MM-kisat, joiden pohjalta hän luo ruokareseptit.

Jukka Sillanpää

Uudet perunat ja halloumisalaatti on yksi Kaisa Sillanpään kesäsuosikeista.

Kaisa Sillanpää

Tuulisen peltoaukeaman laidalla kellottelee Tuulikumpu, Kaisa Sillanpään perheen koti, jonka pihapiirin tapahtumat kiinnostavat suomalaisia kotikokkeja.

Sillanpään ylläpitämä Tuulikumpu-ruokablogi on niittänyt mainetta kilpailuissa.Iltalehti palkitsi Sillanpään vuoden kotikokki 2012 -tittelillä.

Nyt ruokabloggari odottelee innoissaan kotimaisten uusien perunoiden satoa, joista hän kehittelee mitä maukkaimpia reseptejä.

– Tänä vuonna en kylvänyt omaa perunamaata. Tuuli on niin kova, että maa kuivuu ja taimia pitäisi kastella runsaasti, Sillanpää kertoo.

Hän ostaa pottunsa lähikaupasta, torilta tai paikallisilta perunanviljelijöiltä.

Ainakaan alkukesästä nainen ei kaipaa potun kanssa muuta kuin voita ja sipulia.

– Uudet perunat maistuvat parhaimmilta uuden sadon sipulin ja voisulan kanssa. Loppukesästä kaipaa sitten jo muitakin reseptejä ja makuja.

Uudet perunat ovat parhaimmillaan uuden sadon sipulien ja voisulan kanssa.”

Viime kesänä Sillanpäät muurasivat pihalleen pizza-uunin. Kun Sillanpää kertoi uunin valmistuksen vaiheista blogissaan, alkoi kuhina, joka ei ole päättynyt vieläkään.

– Rakennusprojekti kesti useamman vuoden. Aihio odotteli pihalla inspiraatiota. Ilmeisesti suomenkielisiä uunin teko-ohjeita ei muualta löytynyt, hän hymähtää.

Uunissa rapsakoituu maukas voikukka-suolaheinäpestolla höystetty pizza, mutta siellä kypsyvät kätevästi myös naanleipä ja mausteinen, lihasuikaleista valmistettu taginepata.

Kekseliäs Sillanpää erottautuu muista ruokablogeista erikoisella tyylillään.

Keväällä hän kokkasi ja kuvasi Euroviisujen finalistimaille ruokalajit. Voitokkaan viisufinalistin Tanskan ruokalaji – voileipä – sisältää savustettuja kinkunsiivuja, italiansalaattia ja pikkukurkkuja.

Kattauksesta löytyvät esimerkiksi virolainen kotijuusto, valkovenäläinen sienikeitto ja belgialainen patonki.

Jääkiekon 2013 MM-kisojen aikaan Sillanpää loihti kullekin 16 joukkueelle nimikkohampurilaiset, jotka hän esittelee Lätkässä hampurilaisiin -päivityksissään.

Ruotsin hampurilaissämpylän salaisuus kiteytyy siirappiin. Täytteiksi hän valitsi muun muassa lihapullat ja puolukkahillon.

– Pidän itseni haastamisesta ja pyrin aina löytämään jotain uutta jännää. Mutta kyllä meilläkin välillä syödään ihan tavallisia grillijuttuja, Sillanpää tunnustaa.

Käyttäjän Heli Koivuniemi kuva
Heli Koivuniemi