Paikalliset

”Turun päätöksenteko on tehostunut”

POLITIIKKA Turun kaupunginhallituksen jättävän Minna Arven (kok.) mielestä toriparkki antaa väärän kuvan Turun päätöksenteosta.

Minna Arve jätti kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävät, mutta valtuustossa hän jatkaa.

Mikko Kaaresmaa


Toriparkki, toriparkki ja vielä kerran toriparkki. Turun päätöksenteosta saa helposti sellaisen kuvan, ettei mikään asia etene.

– Päätöksenteko on kuitenkin selvästi tehostunut siitä, kun aloitin rivivaltuutettuna Turussa, Turun kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävät jättänyt Minna Arve sanoo.

– Suurin osa päätöksenteosta on nopeaa. Turussa jätetään vähän asioita pöydälle tai palautetaan.

Sitten on tämä toriparkkihanke, josta saattaisi tulla Turkuun ikiliikkuja.

– Toivon, ettei niin kuitenkaan käy. Jokainen tässä kaupungissa varmasti ajattelee, että Turku tarvitsee kaupallisesti vetovoimaisen keskustan. Ei ole olemassa yhtä tekijää, joka keskustan pelastaisi. Toriparkkikaan ei ole vastaus kaikkeen.

Toriparkin rakentaminen olisi Arven mielestä kuitenkin myönteinen signaali keskustan yrityksille.

– Esimerkiksi Oulussa, jossa rakennetaan Kivisydäntä, parkkilaitosta ydinkeskustaan maan alle, joka keskustan korttelissa tehdään investointeja. Toriparkin rakentaminen on merkki siitä, että kaupunki uskoo keskustan tulevaisuuteen.

Arve on tyytyväinen siihen, miten Turku on viime vuosina kehittynyt. Viime vuonna toteutettu kaupungin organisaatiouudistus on hänen mielestään selkeästi jäntevöittänyt päätöksentekoa.

– Kun kerran kävelin kotoa kaupungintalolle, mietin kuinka paljon esimerkiksi sillä matkalla on rakennettu uutta. Hämeenkadun pyörätie on lähes valmis. Suurtorilla on uusi pinta. On rakennettu Kirjastosilta, Vähätori, jokirantaa ja Kirjastokortteli. Ja jokirantaan on tullut paljon uusia ravintoloita.

Arve aikoo puoluesihteerinäkin asua Turussa ja jatkaa valtuutettuna.

– Haluaisin vielä nähdä pilvenpiirtäjän Linnakaupungissa, hän naurahtaa.

– Toivon, että Turku kehittyy tulevaisuususkoisesti. Vaikka historiaa kunnioitetaan, kaupunkia ei voi museoida. Aboa Vetus ja Kirjastokortteli ovat hyviä esimerkkejä siitä, miten hienosti historiaa ja uutta voi yhdistää.

Turun johdosta
puoluesihteeriksi

Minna Arve, 39, valittiin Turun valtuustoon vuonna 2005.

Turun kaupunginhallitukseen hän nousi vuonna 2007 ja kaupunginhallituksen täyspäiväiseksi puheenjohtajaksi hänet valittiin vuonna 2010.

Kokoomuksen puoluesihteeriksi hänet valittiin lokakuun alussa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat