Vaalikoneemme on nyt avattu!

Vapaa-aika

Kurkkaus kaupungin kulissien taakse

carita vanninen

Turun pääkirjaston tieto-osastolla on 28. elokuuta asti esillä valokuvanäyttely, jossa kurkistetaan tavallisten turkulaisten arkeen. Kurkistus kaupunginosiin -projekti kuuluu Kaupunginosaviikkojen ohjelmaan.

Kulttuuriosuuskunta Jatkojohdon valokuvaajat kävivät keväällä ja kesällä 2013 kuvaamassa arkielämää viidessä eri kaupunginosassa. Carita Vanninen valokuvasi Nummenpakalla, Pia Jalkanen kävi Länsi-Turussa, Börje Forsblom Martissa, Ville Mäkilän alue oli Takakirves&Kärsämäki. Maria Halkilahti valokuvasi Raunistulassa pitkään asuneita ihmisiä heidän vanhoissa taloissaan.

Halkilahti ja projektin tuottaja Emmi Kantonen kävivät muun muassa Martti ja Anna-Liisa Katajaisen luona Murtomaantiellä.

– He soittivat ovikelloa ja ihmettelin ensin, mistä on kyse, mutta tiesin jo ennestään Kaupunginosaviikoista. Varauduin siihen, että tapaaminen kestää tunnin, mutta kolme tuntia valokuvaamisessa vierähti. Olen kyllä halukkaasti tällaisessa mukana. Hienoa, että joku haluaa esitellä Turun alueita monelta eri kantilta ja niin sanotusti kulissien takaa, 69 vuotta Raunistulassa asunut Martti Katajainen kertoo.

Katajaiset ja monet muut turkulaiset esittäytyvät arkipuuhissaan noin kolmessakymmenessä valokuvassa sekä kirjastossa että myös Kurkistus kaupunginosiin -blogissa.

Näyttelyn tavoin käynnistyvät Kaupunginosaviikotkin pikkukesäloman jälkeen. Elokuussa painellaan hieman kauemmas kaupungin vilinästä. Vuorossa ovat viikot Maaria-Paattisilla (5.-11.8.), Koroisissa (6.-11.8.) ja Hirvensalossa (12.-18.8.).

Maaria-Paattinen esittelee alueen kulttuuria muun muassa teatterin ja retkien keinoin. Paattisten kulttuuria on esillä Klootin torpassa 5.8. ja 9.8., jolloin voi nauttia paikallisesta kirjallisuudesta ja musiikista sekä nähdä demonstraatiota vanhoista puhelinkeskusteluista. Kylämatka Maarian historiaan -hanke esittelee miten Maarian asukkaat tulkitsevat teatterin keinoin alueen historiaa.

Koroisissa on tarjolla kädentaitoja ja alueen historiaa sekä etnisten ryhmien toiminnan esittelyjä. Matokomposti-työpajassa voi opetella kompostointia sisätiloissa. Viikko huipentuu 10.8. perinteiseen Koroisten kyläjuhlaan, jota vietetään LUMO-keskuksessa.

Hirvensalo haluaa tutustuttaa vanhan polven saarelaiset ja tuoreemmat toisiinsa. Hirvensalon viikolla on runsaasti liikuntaohjelmaa, muun muassa pallopelejä, golftestausta, juoksukilpailua ja mäkiautoilua.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vapaa-aika

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat