Seksimessut eivät riittäneet: Turkuun viikon seksifestarit

Yli kymmenen vuotta Turussa järjestettyjen Turkku Sex -messujen kävijämäärä on vuosi vuodelta kasvanut.

– Valtaosa kävijöistä on Turusta ja lähiseudulta, mutta viime vuosina messuille on tultu kauempaakin. Helsingistähän tänne tulee 1,5 tunnissa junalla tai autolla ja kävijöitä on tullut Rovaniemeltä asti, tapahtuman promoottori Esko Eerikäinen kertoo.

Viime vuoden Turkku Sex -messuilla järjestäjät tajusivat, että Turussa olisi mahdollisuus järjestää yhtä viikonloppua laajempikin tapahtuma. Erotiikka myy Turussa niin hyvin.

Nyt Turussa järjestetään viikon mittainen tapahtuma, Sex Festival. Eerikäinen ei usko, että viikon festivaali ei onnistuisi missään muualla yhtä hyvin:

– Helsingissä on tapahtumia niin paljon, että festivaali hukkuisi niiden joukkoon. Kyllähän Tampereellakin seksiä ihan yhtä lailla harrastetaan, mutta Turkku Sex -messut vain nyt on jo sellainen instituutio, että sitä osataan odottaa, hän perustelee.

Turun etuna on myös suvaitsevainen ja avarakatseinen ilmapiiri. Jossain muualla vastaava tapahtuma saattaisi herättää enemmän närkästystä.

– Ainahan kritiikkiä kertyy, on puhe sitten politiikasta tai ruoasta, Eerikäinen kuittaa.

Viikon kestävä Sex Festival tavoittelee suurta yleisöä, ohjelmistossa on taiteellista painotusta. Viikko alkaa Cirque Erotique -spektaakkelilla, joka on maailman ensi-ilta.

– On iso juttu, että saimme esityksen Suomeen. Cirque Erotique on ainutlaatuinen kokemus, eroottisella latauksella varustautunutta sirkusta ja akrobatiaa, promoottori kuvailee.

Festivaaliviikon pääesiintyjä on burleskin suomalainen maailmanmestari LouLou D’vil.

– Myös Turkku Sex -messuosastoilta löytyy muutakin kuin nahkaruoskia ja tildoja. Meillä on messuilla mukana esimerkiksi Tiina Jylhän kauneusklinikka, jossa saa kasvohoitoja.

Sex Festival alkaa lauantaina 31.8. Logomossa ja päättyy perinteiseen Turkku Sex -messuihin 6.–7.9. Turun messukeskuksessa.

Käyttäjän Teija Uitto kuva
Teija Uitto