Paikalliset

Hali-koira Viljo tsemppaa jumppaamaan

Hali-koira Viljo pääsee töihin omistajansa Maarit Haapasaaren opastuksella. Jumpasta pääsevät nauttimaan Omaishoitokeskuksessa myös tapahtumapäivän takana olevat liikemies Toivo Sukari ja Turun kaupunginvaltuutettu Jarmo Laivoranta.

Tomi Kangasniemi


Omaishoitokeskuksen vapaaehtoiset ja asiakkaat nostavat jalkojaan. Yksi heistä pitelee palloa, jota Hali-koira Viljo käy koskettamassa kuonollaan. Palkintona koira saa palan makkaraa.

Erilaiset jumpat ovat keskuksessa tuttuja, mutta Hali-koira ei ole ihan jokapäiväinen juttu. Tämän visiitin ovat mahdollistaneet liikemies Toivo Sukari ja Turun kaupunginvaltuutettu Jarmo Laivoranta . Tilaisuudet ovat pienillä resursseilla toimivalla keskukselle tärkeitä.

– Kaupungilta saamamme pieni avustus kattaa päivätoiminnan ateriat. Muuten sitten kerjäämme rahaa eri tahoilta. Pienistä puroista koostuvat summat, Turun Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n puheenjohtaja Seija Paatero muistuttaa.

Yhdistys on Suomen paikallisosastoista ainoa, jolla on oma päivätoiminnan keskus. Keskus tarjoaa omaishoitajille ohjausta, tukea ja neuvontaa. Lisäksi tarjotaan kotona asuttaville hoidettaville sekä koko Turun seudun asukkaille aktivoivaa toimintaa.

– Meillä on noin 3000 asiakaspäivää vuodessa, ja noin tuhat omaishoitajaa käy vuosittain tilaisuuksissa, Paatero kertoo.

Jäseniä yhdistyksessä on vajaa 500. Määrä voisi olla helposti suurempikin.

– Kaikki eivät tajua olevansa omaishoitajia. On iso joukko, jotka eivät hae eivätkä saa tukea.

Turun Seudun Omaishoitokeskus täyttää tammikuussa kymmenen vuotta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat