Paikalliset

Kosmetologien erikoishoidot kasvattavat suosiotaan

Kosmetologi Jenni Virtanen tekee asiakkaalle CatioVital-hoitoa, joka syväpuhdistaa ihoa.

Eeva Lehtinen

Perinteisten kasvohoitojen ja manikyyrien lisäksi kauneushoitoloissa tehdään myös paljon erikoisempia hoitoja.

– Ihmiset haluavat tehokkaampia hoitoja, kuten happokuorintaa ja myös kasvoja kiinteyttävät hoidot, kuten CatioLift ovat suosittuja, kauneushoitola Glown yrittäjä Susanna Luukkala kertoo.

Kauneushoitoloiden on oltava monipuolisia ja useissa paikoissa palveluita onkin tarjolla suihkurusketuksesta hampaidenvalkaisuun.

– Ne asiakkaat, jotka käyvät säännöllisesti hoitoloissa, ovat todella tietoisia uusista hoidoista ja osaavat vaatiakin niitä. Harvemmin kauneushoitoloissa käyvät, eivät välttämättä ole lainkaan tietoisia siitä mitä kaikkea nykyään on tarjolla.

Luukkala toivookin, että suomalaiset naiset antaisivat itselleen aikaa ja panostaisivat enemmän itseensä.

– Monissa muissa maissa naiset käyvät hoidattamassa itseään säännöllisesti, kasvohoidot ovat osa omasta terveydestä huolehtimista ja esimerkiksi selluliittia vastaan taistellaan hoidoilla. Täällä hoidot mielletään usein turhamaiseksi hömpötykseksi ja rahan hukkaamiseksi.

Kauneusalan yrittäjien on jatkuvasti seurattava maailmalla olevia trendejä.

– Trendejä täytyy seurata jatkuvasti, jotta tietää, mikä on tämän hetken juttu. Koulutuksissa on käytävä, jotta pysyy hereillä, Luukkala toteaa.

Uutuushoitoja tuleekin koko ajan.

– Uutuutena nyt on esimerkiksi hi brow -kulmastailaus. Ulkomailla niin sanotut kulmakarvabaarit, joissa kulmat laitetaan kuntoon, ovat erittäin suosittuja. Me halusimme tuoda tämän trendin myös Suomeen.

Asiakkaille halutaan tarjota hoitojen lisäksi kokonaisvaltainen rentoutumishetki.

– Yleinen tunnelma hoitolassa on myös hyvin tärkeää. Asiakkaalle halutaan tarjota irtiotto arjesta, rauhallinen tunnelma ja luksusfiilis.

Monista kauneushoitoloista löytyy myös vain miehille tarkoitettuja hoitoja.

– Miehiä käy hoidoissa liian vähän. Erityisesti nuorempi polvi hoitaa kyllä ihoaan, mutta monelle miehelle kynnys tulla kauneushoitolaan on kuitenkin liian suuri. Ne miehet, jotka tulevat ensimmäisen kerran esimerkiksi tyttöystävän antamalla lahjakortilla, yllättyvät usein positiivisesti ja uskaltavat tulla uudelleenkin.

Kauneushoitoloissa käy asiakkaita ympäri vuoden, mutta selvät sesongit on havaittavissa. Tällä hetkellä hoidetaan ihoa kuntoon talvea varten.

– Tuntuu, että enää on vain kaksi vuodenaikaa, kesä ja talvi. Kevät ja syksy menevät muutamassa viikossa ohi ja lämpötilat vaihtelevat nopeasti. Se aiheuttaa suomalaiselle iholle ongelmia, ja monella onkin nyt hyvin pintakuiva iho.

Pikkujoulusesonki alkaa jo lokakuun puolessa välissä ja marraskuu on kauneushoitoloissa todella kiireistä aikaa.

– Ihmiset käyvät pikkujouluaikaan innokkaammin huoltamassa itseään ja ottavat erilaisia kasvohoitoja, ripsienpidennyksiä ja rakennekynsiä. Meikkikurssit ovat myös pikkujouluna hyvin suosittuja, Luukkala kertoo.

Kauneusvinkkejä syksyyn

Vuodenajan vaihtuessa on hyvä käydä kosmetologilla, joka kertoo ihosi kunnon ja oikeanlaiset kotihoito-ohjeet.

Oikeanlainen voide suojaa viimalta ja pakkaselta estäen couperosan syntyä ja ihon kuivumista.

Ihonhoitotuotteiden lisäksi ihoa kannattaa ravita myös sisäisesti muun muassa Omega-3:lla ja sinkillä.

Säännöllinen ihon kuorinta poistaa kuolleen ihosolukon, jolloin tuotteet imeytyvät paremmin ja ihosta tulee pehmeämpi.

Syksyn trendimeikissä nähdään männyn ja sammaleen sävyjä sekä syksyisten puunlehtien väriloistoa. Meikki viimeistellään metallinhohtoisella ruosteensävyllä.

Kynsissä nähdään luonnollisia sävyjä sekä tummempaa mustaa ja luumua.

Lähde: Glown kosmetologi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat