Humalistonkadun pyöräväylä jälleen käsittelyssä

Jukka Vornanen ja Niina Ratilainen toivovat, että Humalistonkadulla on tässä pyöräkaista jo kesällä 2016.

Teija Uitto

Kiinteistöliikelaitoksen johtokunta käsittelee tänään uuden pyöräilyväylän rakentamista Turun keskustaan. Vaihtoehtoina on joko pyöräily-yhteys Humalistonkadulta Yliopistonkadulle tai Käsityöläiskadulta Yliopistonkadulle.

Kokoomuksen valtuustoryhmä päätti maanantaina tukea Humalistonkadun vaihtoehtoa. Ryhmän ratkaisu merkitsee, että tänä iltana Kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan kokouksessa syntynee päätös pyöräilytien rakentamisesta Humalistonkadulle.

Erityisen tyytyväisiä kokoomuslaisten ratkaisuun ovat vihreitten kaksi kaupunginvaltuutettua Jukka Vornanen ja Niina Ratilainen , jotka käynnistivät pari viikkoa sitten Minä pyöräilen Humalistonkadulla -kampanjan. Eduskuntaehdokkaat teettivät kampanjatarroja, jotka jaettiin ensimmäisessä tapahtumassa heti loppuun. Tarroja on painettu lisää ja niitä on jaossa Gaggui kaffelassa, Klubilla ja Cosmic Comic Cafessa.

Kampanja laajeni nopeasti yli puoluerajojen ja kampanjan Facebook-sivulla on jo lähes tuhat tykkääjää.

– Humalistonkadun pyöräyhteys parantaisi olennaisesti turvallisen keskustapyöräilyn mahdollisuuksia ja työmatkaliikennettä, vihreitten valtuustoryhmän puheenjohtaja Niina Ratilainen iloitsee.

– Pyörätiet ovat turkulaisten yhteinen asia ja myös kävelijöiden ja autoilijoiden etu. Toivomme, että rakentaminen alkaa pian, valtuutettu, kaupunginhallituksen jäsen Jukka Vornanen toteaa.

– Vertailun vuoksi on hyvä huomata, että Humalistonkadun vaihtoehdoksi kaavailtu Käsityöläiskadun pyörätie vähentäisi kapealle kadulle sijoitettuna jopa 50 pysäköintiruutua, Vornanen ja Ratilainen vertaavat.

Pyörätietä on esitetty Humalistonkadulle useissa suunnitelmissa jo 1980-luvulta alkaen. Syyskuussa valmistuneen tuoreimman suunnitelman mukaan pyöräyhteys voidaan toteuttaa pyöräteiden ja -kaistojen yhdistelmänä niin, että autoliikenteen kaistojen määrä pysyy ennallaan ja pysäköintipaikoistakin häviää vain pieni osa. Kaupungin ympäristötoimialan arvion mukaan parkkiruudut vähenisivät nykyisestä 89:stä noin 20:llä, ja niiden tilalle voitaisiin järjestää 10 uutta kadunvarsipaikkaa Käsityöläiskadulta.

 

toimitus