Vapaa-aika

”Arkiset puuhat ovat suuria elämyksiä”

Henna Pirhonen lähti ensin vapaaehtoistyöhön, sitten myös opiskelemaan erityispedagogiikkaa.

Henna Pirhonen oli kahden pienen lapsen kanssa hoitovapaalla, kun alkoi miettiä, että voisihan sitä äiti viettää omaakin aikaa. Pirhonen ilmoittautui Mannerheimin Lastensuojeluliiton tukihenkilökurssille. Nyt hän on 12-vuotiaan tytön tukihenkilö.

– Voi tuntua hassulta, mutta minulle tämä on omaa aikaa, mutta 12-vuotiaan tytön kanssa tekee aivan eri asioita kuin omien lasten kanssa. Voi katsoa eri elokuvia, uimahallissa voi uida, kun pienten lasten kanssa vain lutrataan, hän naurahtaa.

Vapaaehtoistyö on Pirhosen mielestä niin palkitsevaa, ettei mikään muu vapaa-ajan toiminta voisi sitä korvata.

–  Olen päässyt hyvin erilaisiin tilanteisiin ja kokemaan kaikenlaista. Tilaisuuksissa tapaa myös muita vapaaehtoistyöntekijöitä.

–  Maailmankuvastani on tullut realistisempi, kun elämää näkee enemmän.

Nyt hän opiskelee erityispedagogiikkaa Turun yliopistossa. Vapaaehtoistyöntekijöiltä ei kuitenkaan vaadita alan koulutusta, vaan Mannerheimin Lastensuojeluliitto kouluttaa tehtäviin.

– Vapaaehtoistyötä kannattaa ehdottomasti lähteä kokeilemaan. Ei tämä mitään avaruustiedettä ole, riittää kun on ihan tavallinen aikuinen, joka on valmis antamaan hetken ajastaan.

– Lapselle voi tarjota hyvinkin arkisilla puuhilla suuria elämyksiä. Kerran olimme tytön kanssa luontoretkellä ja pysähdyimme luontopolun varrelle paistamaan makkaraa. Se on itselle hyvinkin tuttua puuhaa. Tyttö ei ollut koskaan ennen paistanut makkaraa metsässä.

Tavoitteena sata uuttavapaaehtoista

Ilo auttaa -kampanjan tavoitteena on löytää sata uutta vapaaehtoista. Kampanja päättyy 13.2. Perhetalo Heidekenillä pidettävään tapahtumaan, jossa myös rekrytoidaan vapaaehtoisia ja kerrotaan vapaaehtoistyöstä.

Kampanjassa ovat mukana: Pelastakaa lapset, Turun ensi- ja turvakoti, Omaiset mielenterveystyön tukena, Turun Kaupunkilähetys ry:n nuorten tuetun asumisen toiminta, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri, Lounais-Suomen Mielenterveysseura / Turun Kriisikeskus ja Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vapaa-aika

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat