Vapaa-aika

Viljo houkuttelee kävelylenkeille

Berninpaimenkoira Viljo-Valdemar on tottunut työskentelemään lasten kanssa Hali-Koirana, mutta nyt hauvauros on saanut uuden haasteen.

– Viljo-Valdemarin tehtävänä on houkutella kotona asuvat ikäihmiset kävelytreffeille, projektisuunnittelija Satu Järvenpää Avoimet Ovet -hankkeesta kertoo.

Kävelytreffien järjestäjät uskovat, että Viljo-Valdemar onnistuu varmasti tehtävässään.

– Pelkään itse koiria, mutta ei Viljo-Valdemaria voi pelätä. Se on niin leppoisa ja ihana, Järvenpää nauraa.

Hän uskookin, että koira luo ikäihmisten kävelyretkille turvallisuuden tunnetta ja sen seurassa on helpompi käynnistää keskustelu.

– Kaikkialla, missä Viljo-Valdemar liikkuukin, se kerää huomiota.

Kukaan ei huomaa minua, Viljon omistaja, Hali-Koirat -yrittäjä Maarit Haapasaari hymyilee.

Toisaalta se ei ole mikään ihme: Viljo-Valdemar ei jää odottelemaan silityksiä, vaan menee suoraan tervehtimään. Herrasmies kun on, se osaa kätellä tassullaan ja myös ranskalaisen suudelman:

– Kokeile vaikka, Haapasaari kehottaa toimittajaa. Ja tosiaan – näin kevyesti hipaisevaa ja hienostunutta suudelmaa naistoimittaja ei ole saanut elämässään yhdeltäkään toiselta mieheltä.

Kävelytreffeille Viljo-Valdemarin kanssa pääsee joka toinen keskiviikko palvelutalo Wilenin (ent. Ukkokoti) edestä, osoitteesta Multavierunkatu 5. Kävelytreffien kohteet vaihtuvat.

Kävelytreffit ovat vain yksi kolmevuotisen Raha-automaattiyhdistyksen rahoittaman Avoimet Ovet -hankkeen tempauksista. Senioreille järjestetään paljon muutakin toimintaa.

Hanke on nyt koonnut toiminnoista esitteen kotona asuville ikäihmisille. Esitteeseen on koottu kaupungilla toimivien eri tahojen tapahtumia ja ryhmiä yksiin kansiin.

–  Kaikkia tapahtumia ei tietenkään esitteeseen ole mahtunut, joten on tärkeää seurata myös muuta ilmoittelua esimerkiksi lehtien sivuilta. Esite on juuri valmistumassa, Järvenpää kertoo.

Sitä voi kysyä lähipäivinä muun muassa Avoimet Ovet -hankkeen tahoista eli Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry:n ylläpitämästä Kotikunnaasta, Turun kaupungin hyvinvointikeskuksista Ruusukorttelista sekä Lehmusvalkamasta tai Ukkokoti ry:n palvelutalo Wilenistä. Esitettä voi lukea myös esimerkiksi Turun kaupungin sekä Kotikunnaan nettisivuilta.

Keväänkävelytreffit

Lähtö palvelutalo Wilenin edestä joka toinen keskiviikko kello 13. Kohteet vaihtuvat seuraavasti:

12.2. Sibelius-museo

26.2. Tuomiokirkko

12.3. tori ja kirjasto

26.3. Turkulaisen toimitus

9.4. Ortodoksinen kirkko

23.4. Puolalanpuisto

7.5. Taidemuseo

21.5. Aurajokiranta

Treffeille voi tulla ilmoittautumatta etukäteen. Jos tarvitset avustajaa ulkoiluun, ota yhteyttä kolme päivää ennen tapahtumaa numeroon 040 125 3951.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vapaa-aika

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat