Vaalikoneemme on nyt avattu!

Vapaa-aika

Kaupunginosaviikoille voi hakea entistä vapaammalla ohjelmalla

Rahtusen vaakalaudalla olleiden Kaupunginosaviikkojen jatko on ainakin vuodeksi turvattu. Rahaa on käytössä edellisvuosia vähemmän, mutta tapahtumakokonaisuutta koordinoivan Kaupunginosaviikkojen tukiyhdistys ry:n väellä sekä kaupunginosien talkooihmisillä on energiaa ja innostusta ihan yhtä paljon kuin ennenkin. Nyt on käynnistetty ohjelmahaku, jossa etsitään ohjelmaa huhti-kesäkuulle 2014. Loppuvuoden ohjelmahaku starttaa myöhemmin.

Kaupunginosaviikkojen koordinaattori Miika Neulaniemi sanoo 12 ohjelmaviikon olevan jo hyvä lukema. Se olisi sama määrä kuin aloitusvuonna 2011, jolloin Kaupunginosaviikot oli osa Turun kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmaa.

Ohjelmasarjan budjetti on tosiaan pienempi kuin aiempina vuosina. Tukiyhdistys ry jakaa tänä vuonna tapahtumajärjestäjille taloudellista tukea mahdollisuuksien mukaan. Yhdistys hoitaa osaviikkojen sekä kokonaisuuden tiedotusta ja markkinointia.

Raha ei takaa onnea tässäkään asiassa. Vapaaehtoisuus on ollut Kaupunginosaviikkojen voimavara alusta asti ja näyttää olevan sitä tulevaisuudessakin.

– Olemme olleet yhteydessä viime vuonna kevätkaudella viikkonsa järjestäneisiin tahoihin ja kertoneet taloudelliset faktat. Järjestäjät ovat suhtautuneet asiaan ymmärtäväisesti, Neulaniemi ja yhdistyksen puheenjohtaja Tapio Peltomaa kertovat.

Ohjelmahaku on aina ollut hyvin avoin, mutta lienee nykytilanteessa kaikkien aikojen avoin. Kaupunginosaviikoilla saavat kuulemma kaikki kukat kukkia. Ohjelmaa voivat ehdottaa siis ahkerasti aiemminkin järjestämässä olleiden kaupunginosaseurojen lisäksi esimerkiksi vanhempainyhdistykset, liikunta- ja kulttuuriseurat ja maahanmuuttajayhdistykset.

– Vaikka koko viikoksi ei olisi ohjelmaa kasassa, kannattaa ottaa minuun yhteyttä, niin voimme pohtia yhdessä, mitä keksisimme, Miika Neulaniemi kannustaa uusia halukkaita tahoja.

Yhteydenottoja onkin jo tullut Turun kaupunginosista, jotka eivät ole olleet mukana Kaupunginosaviikoilla. Viikot kattavat jo nyt aika hyvin koko kaupungin, mutta kartoittamattomia ja kiinnostavia osia riittää yhä.

– Pansio ja Perno olisi kiva nähdä Kaupunginosaviikoilla, koordinaattori Neulaniemi heittää haasteen.

Vuoden 2014 teemoina ovat monikulttuurisuus, paikallinen omaleimaisuus ja identiteetti. Kaupunginosaviikkojen ohjelmahakulomake löytyy osoitteesta www.kaupunginosaviikot.net

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vapaa-aika

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat