Vapaa-aika

Tarja Malmström vie Akunkengät suuremmille lavoille

Tarja Malmström on jo saanut Turusta toisenkin asiakkaan. Hänen "talliinsa" on liittynyt koomikko-jonglööri Juha Kurvinen.

marika kiviharju

Turkulainen kokeneiden muusikoiden poprockyhtye Akunkengät on melko tunnettu jo kotikaupungissaan, mutta päästäkseen eteenpäin urallaan, ovat bändin pojat palkanneet projektikoordinaattori Tarja Malmströmin avaamaan Akunkengille uusia ja vähän suurempia ovia.

– Tunnettuus on ykkösasia. Bändi tiedetään Turussa. Siksi minä katson jo Helsingin suuntaan, Malmström sanoo.

Malmströmille suurin tunnettuus on tullut avoliitosta Neumannin kanssa. Pari erosi alkuvuodesta. Alun perin Malmström tuli muutama vuosi sitten julkisuuteen hevosalan yrittäjänä. Malmströmistä oli juttuja muun muassa Helsingin Sanomissa, Imagessa ja Ylen uutislähetyksissä.

Julkisuus pomppasi uudelle tasolle, kun Neumann tuli mukaan kuvioihin. Nyt Malmströmillä on Seiska-tason julkkisstatus ja mikä tärkeintä Akunkenkien kannalta: hänellä on paljon kontakteja ihmisiin, joista yhtyeelle voi olla hyötyä.

Tarja Malmström tietää, että kaikki vaikuttaa kaikkeen. Hän aikoo käyttää verkostoaan niin, että suurin piirtein kaikki hänen asiakkaansa hyötyvät samaan aikaan. Esimerkkinä olkoon tapahtuma Helsingin Punavuoressa 29.4. Silloin on Malmströmin asiakkaan, valokuvaaja Marika Kiviharjun näyttelyn avajaiset, joihin tulee muun muassa suuri joukko toimittajia sekä julkisuudesta tunnettuja henkilöitä. Projektikoordinaattori on hommannut Akunkengät vastamaan tilaisuuden musiikista.

Malmström on myös nähnyt, miten suomalainen rockmaailma toimii. Hän kiersi viime kesänä Neumannin seurassa suurin piirtein kaikki mahdolliset festarit.

– Minua kiinnosti festivaaleissa eniten kokonaisuudet ja se, miten bisnespuoli on tapahtumissa hoidettu, Malmström kertoo.

Akunkenkien rumpali Henry Valanne sanoo olevansa jo nyt helpottunut vaikka asiakkuussuhde projektikoordinaattoriin on aivan tuore.

– Bändin vetäminen on niin iso kakku, että työssä riittää jakamista. Nyt me soittajat voimme keskittyä musiikkiin, Valanne iloitsee.

Malmström myy kovalla tohinalla turkulaisbändiä syksyn keikoille sekä ensi vuodelle. Akunkengillä on pian tarjota myös uusi levy: Live at ABC. Yhtyehän soitti viime kesän alussa keikat paikallisilla ABC-asemilla. Keikoista on tehty äänityksiä, jotka julkaistaan pitkäsoittona lähikuukausina.

Tarja Malmström kehuu Akunkenkien musiikkia. Jos siitä ei tykkäisi, olisi kuulemma vaikea löytää motivaatio projektin koordinoimiseen. Plussaa tulee myös jätkien valmiista paletista. Rauhallinen aitous on tärkeää, mutta revittely on enemmän kuin sallittua. Se ei tarkoita televisioiden heittelyä hotellien ikkunoista.

– Sosiaalinen medialla on suuri rooli. Se antaa rajattoman mahdollisuuden, mutta sitä pelikenttää pitää myös osata käyttää. Sosiaalisessa mediassa ei saa pysähtyä hetkeksikään, Tarja Malmström muistuttaa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vapaa-aika

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat