Paikalliset

Rahapula hidastaa uuden TVO:n valmistumista

Kuraattori Sara Bronstein ei uskalla arvioida, milloin osakunnan keikkamesta lopulta avautuu.

teemu nurmi

Turun yliopiston varsinaissuomalainen osakunta teki loppuvuodesta 2012 vuokrasopimuksen tiilitalosta, joka sijaitsee Logomon naapurustossa. TVO:n ympärillä liikkui uutisia, joiden mukaan uusi matalan kynnyksen keikkapaikka saataisiin auki jo kevääksi 2013.

Sitten tielle tulikin monenlaisia vastoinkäymisiä ja viivytyksiä ja aikataulu on pitänyt laittaa uusiksi muutamaan kertaan. Itse asiassa TVO:n kuraattori Sara Bronstein ei enää uskalla sanoa mitään avaamisajankohdasta. Talon suurremontti kun on yhä maaliskuussa 2014 pahasti kesken.

Kun TVO häädettiin legendaarisesta Rehtorinpellonkadun tilasta vuonna 2010, raahasivat osakuntalaiset tavaransa aluksi Itäiselle Pitkällekadulle ja myöhemmin Ursininkadulle Odd Fellown entisiin tiloihin. TVO hankki Logomon lähistön talon, koska yhdistyksen nykyjohto käsitti Ursininkadun vuokrasopimuksen päättyvän talon purkamisen takia vuoden 2012 lopussa. Talo on yhä pystyssä ja sopimus umpeutui vasta viime vuoden lopussa. Osakunnalle on tullut päällekkäisvuokrien maksaminen todella kalliiksi.

Päällekkäisyyden yhdistyksen kukkaro olisi varmasti vielä sietänyt, jos uuden tilan käyttöönottoprosessi olisi mennyt TVO:n toivomalla tavalla. Bronstein päivittelee muun muassa paperityön määrää, joka yllätti.

– Rakennusluvan piti tulla nopeasti, mutta tulikin pyyntö 30 lisäkohdasta, jotka piti hakemuksessa täydentää. Joka kiven ja kannon alta tulee esiin uusia vaatimuksia. Käsittelijämme vaihtui välillä ja uusi käsittelijä toi mukanaan uusia vaateita. Logomon lähistön alueelle on aikoinaan tehty kattava maaperätutkimus. TVO:lta vaadittiin kuitenkin omakin tutkimus, joka maksoi 7500 euroa. Emme ole näiden asioiden ammattilaisia, joten erikoisia yllätyksiä on tullut koko ajan eteen, kuraattori toteaa.

Talossa oli alunperin oikeastaan vain seinät. Ravintolan perustat puuttuivat. Aloittaminen oli helpompaa, sillä purkuhommia ja maalaamista pystyvät tekemään ei-ammattilaisetkin. Esimerkiksi nyt edessä on vaativampaa ilmastointia, sähkötöitä ja viemaröintiä.

– Aina, kun olemme jostain saaneet vähän rahaa kasaan, olemme päässeet askeleen eteenpäin, mutta jos työ pysähtyy yhteen vaiheeseen, seisoo myös moni sen valmistumisesta riippuvainen vaihe, Sara Bronstein muistuttaa.

Osakunta on joutunut ottamaan lainaa. Erilaisia tukiakin on haettu. Yhdistys on pohtinut lähestyvänsä yrityksiä sponsorointiehdotuksilla. Helmikuun lopussa TVO laittoi nettisivulleen (http://tyyala.utu.fi/tvo/main.php) ilmoituksen mahdollisuudesta liittyä kannattajajäseneksi.

– Tämä ei ole ammattimaista liiketoimintaa. Me olemme yhdistys, joka haluaa tarjota halpaa keikkapaikkaa aloitteleville bändeille. Kyselyjä onkin tullut todella paljon, joten tarvetta tällaiselle paikalle on, Sara Bronstein sanoo.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat