Pop-upit loihtivat elämää Forumiin

Pop-up-Turku tuo Forumiin viikoittain vaihtuvia liikkeitä. Plantui myy älypuutarhoja.

Eero Tahvanainen

Smallstore jälleenmyy erikoiselintarvikkeita.

Eero Tahvanainen

Myös Turku Design Festival näkyy Forumissa.

Eero Tahvanainen

KESKUSTA Lisää pop-up-liikkeitä on luvassa ensi viikolla.


Kauppakeskus Forumia ovat elävöittäneet tällä viikolla avatut pop-up-liikkeet. Uusia tuulia tuovat Smallstore ja Plantui.

– Olemme hirveän tyytyväisiä, että pääsimme tänne. Emmekä osanneet ajatella tällaista kysyntää, koko ajan on kädet täynnä, Mari Pirilä Smallstoresta kertoo.

Pirilän ja Salla Nurmen Smallstore aloitti toimintansa vasta maaliskuussa. Liikeideana on maahantuoda ja jälleenmyydä Keski-Euroopassa valmistettuja erikoiselintarvikkeita. Tuotevalikoimaan kuuluu muun muassa pastoja, risottoja, öljyjä ja vinegrettejä, mausteita sekä makeisia.

Lisäksi naiset pitävät deli-iltoja ihmisten kotona. Illoissa esitellään ja maistatetaan myynnissä olevista herkuista valmistettuja tuotteita. Toiminta on toistaiseksi pyörinyt verkon kautta.

– Tavoite on ollut, että joskus voisimme avata kivijalkamyymälän. Tämä on hyvä keino tuoda tuotteita esiin, sillä kaikki eivät vielä somessa pyöri, Pirilä muistuttaa.

Aivan toisenlaista liiketoimintaa tarjoaa Plantui. Vuonna 2012 perustettu yritys myy pöydillä pidettäviä älypuutarhoja ja niihin siemenkapseleita.

Plantui on kerännyt tämän kevään aikana mainetta voittamalla muun muassa Varsinais-Suomen Kasvupolku –kilpailun sekä kansainvälisesti arvostetun Reddot Product Design Award –palkinnon.

Forumin pop-up-liiketilat tarjotaan yrityksille ja yhdistyksille maksutta. Pop-up-hankkeen takana on Turun Nuorkauppakamari, ja tavoitteena on elävöittää Turun keskustaa. Plantui ja Smallstore ovat ensimmäiset Forumissa avatut pop-up-liikkeet.

Nuorkauppakamarin mukaan Pop-up Turku -hanke on herättänyt suurta kiinnostusta sekä yrittäjien että liiketilojen omistajien keskuudessa, ja tilahakemuksia on saatu paljon. Projektiin mahtuu silti vielä mukaan.

– Käytettävissä olevia tiloja on varattu vauhdilla, mutta tiloja on vielä myös vapaana, kertoo Joonas Suominen Turun Nuorkauppakamarista.

Ainakin Smallstorella on ensimmäisistä päivistään Forumissa vain hyviä kokemuksia.

– Olemme hirveän tyytyväisiä, ja uskon, että olemme tuoneet myös täällä jo oleville yrityksille asiakkaita, Pirilä kertoo.

Smallstore ja Plantui toimivat tiloissa lauantaihin 9. toukokuuta asti. Uusia liikkeitä keskustaan ilmestyy taas ensi viikolla. Forumissa avautuvat 3D Crush Cafe, Kaunoleninki, Tmi Marianne Aartomaa ja WebAitio. Näiden lisäksi Yliopistonkatu 16:ssa avautuu Dantelli.

Nuorkauppakamarin pop-up-hanke näkyy Turun katukuvassa koko toukokuun ajan. Liikkeet tunnistaa Pop-up Turku -logosta.

Käyttäjän Tomi Kangasniemi kuva
Tomi Kangasniemi