Paikalliset

Kaupunginteatteri sai uuden näyttämön

KULTTUURI Legendaarinen Humalistonkadun Domino oli pitkään vajaakäytöllä, mutta on syksystä alkaen uusi teatteriviihteen keskus.

Päärakennuksen remontin takia evakossa oleva Turun kaupunginteatteri ottaa Logomon lisäksi käyttöön uuden väistötilan, Humalistonkadulla sijaitsevan Dominon. Kaupunginteatteri tulee legendaariseen elokuvateatteritilaan vuokralaiseksi seuraavaksi kahdeksi vuodeksi.

– Kun olimme Mikko Koukin (kaupunginteatterin taiteellinen johtaja) kanssa Linnateatterissa töissä, unelmoimme jo silloin tästä tilasta, Turun kaupunginteatterin toimitusjohtaja Arto Valkama muistelee ihastellen salia, jota hän joukkoineen uudistaa kesän aikana.

Katsomossa on tällä hetkellä 556 penkkiä. Kaupunginteatterin muutosten jälkeen saliin jää 504 paikkaa. Toisen sisäänkäynnin yhteyteen tulee porrashissi ja lähelle rakennetaan invapaikkoja.

Edestä häviää kaksi penkkiriviä, koska esiintymislavaa jatketaan 6,5 metriä eteenpäin. Lava ei ole tällä hetkellä riittävän syvä mihinkään suurempaan spektaakkeliin.

Salin akustiikkaa parannetaan. Arto Valkama toteaa, että kun tällä hetkellä kaksi ihmistä puhuu lavalla samaan aikaan, on lopputuloksena epäselvää puhepuuroa.

Dominon sisääntulokäytävälle tulee narikka. Aulaan rakennetaan lisää wc-tiloja.

– Tilannehan on ollut sietämätön, kun Dominossa on ollut esimerkiksi kaksi naisten wc:tä, mutta saliin on mahtunut lähes 600 ihmistä, Valkama sanoo.

Sisäpihalle tulee ”kontti”, joka toimii esiintyjien pukuhuoneena, maskeeraustilana, wc:nä ja suihkuna.

Kaupunginteatterin esityskausi Dominossa käynnistyy syyskuun puolivälissä. Kauden starttaavat Paula Koivuniemi Vieraissa-klubilla (18.9.) ja Jukka Puotilan 60 vuotta juhlistava show (19.9.)

Carola-lauluillat siirtyvät Linnateatterista Dominoon. Supersuosittu Kiviä taskussa -hupailu on Dominossa syksyllä neljä kertaa.

Turkulaismentalisti Pete Poskiparta on valmistanut uuden ohjelman ja esittelee sitä Dominossa 11. ja 12. marraskuuta.

Lokakuun loppupuolella Dominossa järjestetään kaksi Oskari Katajiston ideoimaa Club 27 -iltaa, joissa kunnioitetaan 27-vuotiaina menehtyneitä Janis Joplinia, Jimi Hendrixia, Jim Morrisonia, Kurt Cobainia ja Amy Winehousea.

Muita syksyn esiintyjiä ovat muun muassa Johanna Försti, Dallapé, Irina Björklund, Yona ja Ritva Oksanen .

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat