Paikalliset

Suosittu ruokabloggaaja valmistelee jo toista kirjaa

Paatuneen lihansyöjän kanssa asuva Innanen on huomannut, että erityisesti kookosmaitoa sisältävä kikhernecurry, falafelit ja täytetyt leivät maistuvat erinomaisesti myös todellisille lihansyöjille. Kuvassa sauvasekoittimen terään soseutuvat kikherneet ovat tulossa hummukseen, jota Innanen kertoo syövänsä usein.

Henriikka Eloluoto

Turkulaisen ruokabloggaaja Elina Innasen padat ja kattilat ovat olleet lähiaikoina kovassa käytössä. Chocochili-blogia pitävän Innasen toinen ruokakirja on tarkoitus julkaista alkusyksyllä ja tästä johtuen reseptejä on lähiaikoina tehty ja testailu oikein urakalla.

– Uusi kirja keskittyy enemmän arkiruokaan. Reseptien ruuat ovat edullisia ja raaka-aineet sellaisia, jotka ovat helposti saatavilla.

Innasen aikaisempi kirja, Viiden tähden vegaani, julkaistiin vuonna 2011. 3000 kappaleen painos myi loppuun ja uutta kirjaa onkin tarkoitus painaa kerralla isompi määrä. Myös myyntipisteitä on tarkoitus toisen kirjan kohdalla lisätä.

Ruokablogin pitämisen Innanen aloitti kuusi vuotta sitten, jolloin kasvisruokaan keskittyvät blogit olivat Suomessa vielä harvassa. Sittemmin asiat ovat muuttuneet, eikä vegaanius ole enää ihmeellinen asia, jota tarvitsisi selitellä.

– Nykyään monella on jokin erikoisruokavalio, kuten esimerkiksi karppaus ja paleoruokavalio. Erikoisruokavaliot ovat tuttu juttu nykyään.

Innasen mukaan erikoisruokavalioiden yleistyminen näkyy myös ravintoloissa, sillä vegaanikin löytää listalta jo jotain. Parannettavaa kuitenkin vielä olisi, erityisesti länsimaisen keittiön ravintoloissa. Usein ravintolan ainoa kasvisruokavaihtoehto on annos, joka on koostettu punajuuresta ja vuohenjuustosta. Tai sitten annokseen on muuten lisätty puoli kiloa juustoa päälle peittämään raaka-aineiden maku.

– En tiedä mikä ongelma siinä on, sillä en usko että se on ainakaan kysynnästä kiinni. Mutta ehkä se on sitten kiinni siitä, että ei ole halua tai taitoa tehdä muunlaista kasvisruokaa.

Parhaimmat kasvisruuat saa Innasen mukaan esimerkiksi Turussa etnisistä paikoista. Meksikolaisissa, intialaisissa, kiinalaisissa ja thaimaalaisisa ruuissa käytetään usein automaattisesti vegaanisia raaka-aineita. Myös keskustassa sijaitsevan Pizzariumin pizzat saavat Innaselta suitsutusta. Yhden parhaista makuelämyksistä on kuitenkin tarjonnut Tomi Björkin Farang-ravintolan vegaaninen maistelumenu.

– Se oli ihan mielettömän hyvää ja oli kyllä hintansa arvoinen.

Innanen ammentaa blogiinsa ideoita paljon amerikkalaisista ruokablogeista, mutta myös kotimaiset blogit ovat kovassa käytössä. Lisäksi Innanen lukee paljon keittokirjoja.

Kuumimmat ruokatrendit tulevat Innasen mukaan Amerikasta. Mikä on siellä trendikästä nyt, on Suomessa trendikästä kaksi vuotta myöhemmin.

– Tällä hetkellä trendikästä on edelleenkin raakaruoka ja raakaleivonnaiset. Myös katuruoka on kuuma trendi, siinäkin falafelit ovat hyvä kasvisvaihtoehto.

Innanen uskoo, että tulevaisuudessa kasvis- ja vegaaniruoka tulee näkymään trendeissä ja ravintoloissa yhä enemmän.

– Väitän, että vegaaniruoka tulee yleistymään. Esimerkiksi nytkin Michelin-tähden saaneesta Chef & Sommelier-ravintolastakin saa vegaanisen menun.

Chocochili-vegaaniruokablogi osoitteessa www.chocochili.net.

Viiden minuutin suklaakakku

Sokerihiireksi tunnuttautuva Chocochili-blogin Elina Innanen turvautuu yllättävän makeanhimon yllättäessä esimerkiksi tähän suklaakakkuun. Vaikka mikrossa valmistetusta kakusta ei saakaan aivan yhtä mehevää kuin uunissa, lievittää se pahimman makeannälän helposti.

Tarvitset: 4 rkl vehnäjauhoja, 4 rkl sokeria, 2rko kaakaojauhetta, 2 rko rouhittua minttusuklaata, 1/4 tl leivinjauhetta, 1,5 dl kasvimaitoa, 2 rkl rypsiöljyä, tilkka vaniljauutetta, 1 rkl maustamatonta soijajogurttia

Sekoita mukissa jauhot, sokeri, kaakaojauhe, suklaarouhe ja leivinjauhe.

Yhdistä kasvimaito, öljy ja vaniljauute. Sekoita kuivien aineiden joukkoon. Kääntele sekaan soijajogurtti.

Paista mikrossa täydellä teholla n. 3,5-4 minuuttia uunin tehosta riippuen.

Nauti esimerkiksi kauravaniljajäätelön kanssa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat