Paikalliset

Logomo voisi laajentua varikon alueelle

KAUPUNKI VR:n varikkoalueelle visioidaan kongressihotellia ja luovan talouden yrityskeskusta.

Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä ja Turun apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen ovat mielissään Logomon alkutaipaleesta. Toimitilat ovat täyttyneet lähes kokonaan.

Tomi Kangasniemi

Logomon menestyksen innoittamana Turun kaupunki miettii konseptin laajentamista länteen. VR:n varikkorakennukset ovat jäämässä tyhjiksi, ja luovan talouden toimitiloille uskotaan olevan yhä tilausta.

– Logomoa pidettiin alkuvaiheessa riskialttiina sijoituksena, mutta välittömästi valmistuttuaan sen käyttöaste on lähes sata. Logomo-konseptia voisi laajentaa varikon alueelle, ja sinne voisi tulla myös uudisrakentamista kuten kongressihotelli, Turun apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen miettii.

Virtasen mukaan alueelle olisi mahdollista kehittää vuosikymmenen loppuun mennessä luovan talouden yrityspuisto. Tavoitteena on, että hanke voisi käynnistyä jo ensi vuoden alusta.

– VR:llä ja kaupungilla on alueesta samanlainen visio. Alueen varsinainen rakentaminen voisi käynnistyä vuonna 2018.

Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä on kaupungin suunnitelmista mielissään. Uusi alue täydentäisi Logomon tarjontaa kansainvälistenkin tapahtumien pitopaikkana.

– Olemme kääntäneet katseet jo tulevaisuuteen. Seuraava steppi on kansainvälisyys.

Varikkoalueen kehittäminen kytkeytyy Virtasen mukaan luonnollisesti kaupungin suunnitelmiin matkakeskuksesta. Tähän liittyy myös silta Logomon pihalta Ratapihankadulle, joka on toteutumassa vuoteen 2017 mennessä.

Aluetta piinaaviin pysäköintiongelmiin on luvassa helpotusta jo tätä ennen. Kaupunki on ostanut VR:ltä maata Logomon edustalta, ja lisää parkkipaikkoja on tulossa jo kesän kuluessa.

Laajennussuunnitelmien osalta on vielä paljon pohdittavaa. Useamman hehtaarin varikkoalueella on useita suojeltuja rakennuksia. Uudessa kaavassa onkin arvioitava, miten esimerkiksi junaliikenne organisoidaan ja pitääkö varikkoalueen rautatiet säilyttää sellaisenaan.

– Logomon henki jatkuisi varikkoalueella luontevasti, kun vanhoja rakennuksia otettaisiin uusiokäyttöön. Esimerkiksi upea veturitalli ansaitsisi Logomon konepajan tapaan uuden elämän. Alueella riittää tilaa myös uusille rakennuksille, arvoi Logomon hallituksen puheenjohtaja Heikki Hartela .

Logomo järjesti viisivuotisen rakennusprojektin päättymisen kunniaksi avoimien ovien päivän tiistaina 16. kesäkuuta. Myös kaupunkilaiset pääsivät liikkumaan talon kaikissa tiloissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat