Paikalliset

Myllyyn 50 uutta liikettä, myös Hansassa ja Skanssissa muutoksia

Minetti Jäätelö on Hansan uusin tulokas. Kauppakeskusjohtaja Timo Palviainen ja markkinointikoordinaattori Mirva Laaksonen maistoivat uuden liikkeen tuotteita ensimmäistä kertaa maanantaina.

Kauppakeskuksissa eletään nyt selvästi uutta nousukautta. Asiakasmäärät ovat pysyneet viime vuoden tasolla, mutta vipinää näkyy yrityspuolella:

– 1–2 vuoden hiljaiselon jälkeen liiketilojen kysyntä on selvästi lisääntynyt. Yritykset ovat huomanneet, että nyt on hyvä aika keskustella liiketiloista, toimitusjohtaja Timo Palviainen kauppakeskus Hansasta kertoo.

Hansassa on vahvistunut tänä vuonna erityisesti kahvila- ja ravintolatoimiala. Kevään aikana on avattu useita uusia ruokapaikkoja ja lisää on tulossa.

– Kahvila-ravintolatoimialan myynnin kasvu on ollut toukokuun jälkeen 19 prosenttia, Palviainen kuvailee.

Suurin muutos Turun alueen kauppakeskuksista tapahtuu Myllyssä, jonka 90 000 neliön laajennus valmistuu marraskuussa.

– Päivämäärä ei ole vielä tarkentunut, mutta avauskuukausi on marraskuu. Silloin pidämme sekä laajennusosan että myös nykyisen, uudistuneen Myllyn avajaiset, toimitusjohtaja Pertti Vikkula kertoo.

Myllyyn tulee 50 uutta liikettä. Mitä liikkeitä on tulossa, niistä kauppakeskus on kertonut nihkeästi.

– Sopimussyistä nimiä ei voida julkistaa. Sen aika on vasta elo–syyskuun aikana, Vikkula sanoo.

Suurimman liiketilan kahmaisee 4000 neliön vapaa-ajan tavaratalo XXL. Myllyyn rakennetaan näyttävä muotikatu sekä Ruokatori-niminen ravintolamaailma. Muuten Vikkula kuvailee uudistusta niin, että muoti on suurin kasvaja, myös urheilukauppaa on tulossa pinta-alaltaan lisää.

– Kokonaisuudesta tulee hyvin erottuva, mutta muuta en voi vielä paljastaa. Tietyssä mielessä uniikkeja juttuja.

Myös Skanssissa on liikehdintää. Kauppakeskuksen naapurissa avataan XXL Sports elokuussa ja uuden kauppakäytävän varrelle tulee myös naisten alusvaateliike Change.

– Luhta Brand Store avaa uuden konseptin elo-syyskuussa ex-Anttilan alakerrassa. Anttilan yläkerran täyttää lokakuun alussa Tokmanni, toimitusjohtaja Liisa Nikkanen kertoo.

Miten Myllyn laajennus näkyy Skanssissa ja Hansassa?

– Kyllähän se haastaa, Palviainen myöntää.

– En usko, että se vaikuttaa meihin. Skanssi on eri markkina-aluetta, Nikkanen sanoo.

Kauppakeskusten uudet liikkeet

Hansa (vuodesta 1985) avattu tänä vuonna: Foodis, Golden Grill, El Nam, Minetti, ECCO, Mobile Clinic, Expert, Change Group, tulossa Pasta Fabbrica, Hansa Kebab Ravintola, Kookenkä, Finnmari.

Mylly (vuodesta 2001) 50 uutta liikettä, muun muassa XXL ja New Yorker.

Skanssi (vuodesta 2009) avattu tänä vuonna: Riemuli, Musti & Mirri, My Home, tulossa Change, Silmäasema, Luhta Brand Store, Tokmanni, naapuriin XXL Sports

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat