ELY-keskus kokoaa työryhmää - Microsoftin Salon tehtaan alasajoon varaudutaan

Työttömiä on Keravalla jo 12 prosenttia työvoimasta.

kuvituskuva

Varsinais-Suomen ELY-keskus reagoi heti Microsoftin aikeisiin lakkauttaa Salon tuotekehitysyksikkö.

ELY-keskuksen ylijohtaja Kimmo Puolitaival kertoo, että maakunnasta on muutamisen vuosien aikana kadonnut noin 6000 elektroniikkateollisuuden työpaikkaa.

- Mikäli Microsoftin suunnitelma toteutuu, se on murheellinen jatko Salon kaupunkia ja koko Varsinais-Suomen maakuntaa ravistelleeseen elektroniikkateollisuuden alasajoon, hän sanoo.

Varsinais-Suomen ELY-keskus on työstänyt ennakoivasti työvoimapoliittisia toimenpiteitä ja pk-yritysten kehittämistä sisältävää varautumissuunnitelmaa yhdessä TE-toimiston, Salon kaupungin ja Yrityssalo Oy:n kanssa. Alueellinen yhteistyöryhmä aloittaa toimintansa heti ja siihen kootaan edustus Microsoftilta, Salon kaupungista, Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta ja TE-toimistosta. Keskeiset ministeriöt pidetään ajantasalla valmisteluprosessin tuloksista.

Yhteistyöryhmä valmistelee toimia korvaavalle yritystoiminnalle ja aloittaa muutosturva- ja muut työvoimapoliittiset toimenpiteet. Yhteistyöryhmä sopii muutosturvan toimintamallin käynnistämisestä yrityksen kanssa mahdollisimman pian. Samalla selvitetään yrityksen kanssa työntekijöiden uudelleen sijoittamismahdolliset ja erityisosaamiset yhteisen työllistymisstrategian aikaansaamiseksi. Osaamiset markkinoidaan kansallisesti ja osin kansainvälisesti.

Toimenpiteiden suunnittelussa hyödynnetään aiemmat kokemukset ICT-alan laajoissa irtisanomisissa.

Salon tilanne on jo nyt haastava: työttömyysaste lomautetut mukaan lukien on 15,3 prosenttia. Kasvava osa 3850 työttömästä on pitkäaikaistyöttömiä.

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat