Paikalliset

Juha Levo tarttui älyrannekkeeseen

Juha Levon hymy oli herkässä, kun hän keskusteli keskiviikkona palveluneuvoja Johanna Salmisen kanssa älykkäästä henkivakuutuksesta.

Janne Kaijärvi

Oma terveys on alkanut kiinnostaa Juha Levoa, 54, vuosi vuodelta enemmän. Siksi hän lähti mukaan Lähitapiolan kokeiluun, jossa yhtiö tutkii, miten ihmiset ovat valmiita muuttamaan elintapojaan.

Kokeilun ytimessä on älyranneke, jota Levokin on kantanut jo kolme viikkoa. Se seuraa muun muassa liikunnan määrää ja sykettä ja huomauttaa liallisesta istumisesta.

– Laite näyttää, paljonko tänään pitäisi vielä liikkua, jotta päivittäinen tavoite tulisi täyteen, Levo kertoo.

Levo lähti mukaan kokeiluun, sillä häntä kiinnosti oman kuntonsa kartoittaminen ja seuraaminen. Ruskolla asuva yrittäjä ei pidä itseään himoliikkujana, vaikka pyrkii päivittäin pyöräilemään, kävelemään, uimaan tai pelaamaan sulkapalloa.

– Motto on tehdä sitä, mikä on kivaa ja sillä tehokkuudella, mikä on kivaa, Levo naureskelee.

– Iän myötä täytyy tehdä enemmän työtä pysyäkseen kunnossa. Tämä kokeilu motivoi liikkumaan, kun huono keli ei niin helposti saa jäämään kotisohvalle, Levo miettii.

Lähitapiolan kokeilussa 500 henkivakuutuksen ottajalle tarjotaan mahdollisuutta lähteä mukaan kokeiluun Turun seudulla. Testi kestää kuusi kuukautta ja osallistujien toivotaan pitävän ranneketta kädessä joka päivä ainakin kymmenen tuntia.

– Haluamme selvittää, miten ihmiset sitoutuvat edistämään hyvinvointiaan ja millaiset edut heitä kannustavat siihen, yhtiön toimitusjohtaja Olli Aakula kertoo.

Aakula korostaa, että aktiivisuudella ja oikeilla päätöksillä on huima vaikutus eliniän odotteeseen ja elämänlaatuun. Yhtiön mukaan hapenottokyvyn kasvaminen 20 prosentilla lisää toiminnallista elinaikaa jopa 20 prosentilla.

– Vakuutusyhtiö voi paremmin, kun asiakkaat voivat paremmin, Aakula perustelee yhtiön päätöstä lähteä houkuttelemaan turkulaisia mukaan kokeiluun.

Juha Levo arvioi, että kokeilu sopii parhaiten niille, joiden tekisi mieli lähteä liikkeelle, mutta jotka eivät saa itseään ylös tuolista.

– Tästä saa innostusta ja potkua, Levo kiittelee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat