Puheenaihe

Haluatko välttyä flunssalta? – HS: Seksi kahdesti viikossa voi auttaa

Säännöllinen seksi on terveydelle hyväksi. Se muun muassa parantaa vastustuskykyä.

Johanna Erjonsalo

Seksin harrastaminen ainakin kerran ja mielellään kaksi kertaa viikossa vähentää sairastumisriskiä, kertoo Helsingin Sanomat.

Lehti käsittelee artikkelissaan säännöllisen seksin harrastamisen etuja. Tutkimusten mukaan useammin kuin kerran viikossa seksin harrastaminen on yhteydessä vahvempaan vastustuskykyyn.

Seksiä ei kuitenkaan käsitetä pelkästään yhdynnäksi tai kyvyksi saada orgasmeja, vaan se on nauttimista erilaisista virikkeistä ja aistimuksista itselle sopivalla tavalla, itseään tai muita vahingoittamatta. Määritelmä on maailman terveysjärjestö WHO:n.

Vähintään kaksi orgasmia viikossa auttaa HS:n mukaan myös muihin asioihin. Se muun muassa vähentää miesten kuolleisuutta. Viisi siemensyöksyä viikossa saavien miesten riski sairastua eturauhassyöpään on viidenneksen pienempi kuin niillä, jotka ejakuloivat harvemmin kuin kahdesti viikossa.

Seksistä pidättyvillä naisilla taas on suurempi riski saada sydänkohtaus.

Tutkimuksen mukaan hieman yli 70 prosenttia suomalaisista pitää seksielämäänsä melko tyydyttävänä. Sukupuolielämää ei koeta tyydyttäväksi jos seksiä on merkittävästi vähemmän kuin toivoisi, vaikka yksittäiset yhdynnät olisivatkin onnistuneita.

Oletko kärsinyt syyskesän flunssasta?

En
71% (67 ääntä)
Kyllä
29% (27 ääntä)
Ääniä yhteensä: 94

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat