Paikalliset

Myös kirkko kerää turvapaikanhakijoille vaatteita ja leluja

Martinkirkko kerää pehmoleluja.

arkistokuva

SPR:n lisäksi myös kirkko auttaa turvapaikanhakijoita. Turun Mikaelinseurakunta on järjestänyt Pansioon saapuneille pakolaisille kahtena päivänä tee- ja sämpylätarjoilua. Huomenna perjantaina seurakunta tarjoaa ruuan 200 pakolaiselle Café Mikaelissa.

Kirkkoherra Jouni Lehikoisen mukaan seurakunnan Café Mikael Hövelin palvelutalossa ottaa vastaan vaateapua arkisin kello 10 - 14 ja poikkeuksellisesti tänään torstaina 3.9. myös illalla kello 18 - 20. Erityisesti tarvitaan puhtaita ja ehjiä miesten lämpimiä vaatteita ja kenkiä, sillä monet ovat lähteneet liikkeelle kesävaatteissa ja -kengissä.

Seurakunta järjestää syyskuun puolivälissä sadalle pakolaiselle parin päivän virkistysleirin Sinapin leirikeskuksessa. Suunnitteilla on myös jalkapallomatseja Pansion kentällä. Näistä toimenpiteistä on sovittu Suomen Punaisen Ristin kanssa.

Martinkirkko järjestää puolestaan pehmolelukeräyksen, joka kestää 4. lokakuuta saakka. Leluja voi ensimmäisen kerran tuoda sunnuntaina 6.9. klo 10 alkavaan jumalanpalvelukseen, jonne on varattu lelukori.

Kirkkoon tuodut puhtaat ja ehjät pehmolelut toimitetaan pakolaisten vastaanottokeskukseen.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat