Paikalliset

Kalle Lamberg on Roban ”hyvä” poliisi

Näyttelijä Kalle Lamberg osti talon Turusta, vaikka työt vievät yhä enemmän Helsinkiin.

Kalle Lamberg osaa myös laulaa, se on nähty muun muassa Linnateatterin Råck-komediassa.

Teija Uitto

Kalle Lambergin nimi ei ole vielä kaikille tuttu, mutta naama kyllä Turussa tunnetaan. Sehän on se Linnateatterin näyttelijä, joka saa yleisön purskahtamaan nauruun, josta ei tule loppua. Se sama tyyppi on ollut ihan posketon Turun Nuoren Teatterin kesäfarsseissa ravintola Samppalinnan terassilla.

Kun mies on kiinnitetty nyt MTV:n Roba -poliisisarjaan, huumoria on siis luvassa?

– No, olen sarjassa yli-innokas poliisi, ehdottomasti hyvä poliisi, en paha, hän pyörittelee.

Näyttelijä kun ei voi paljastaa etukäteen sarjasta liikaa. Lamberg alkaa näkyä Roballa toisen tuotantokauden aikana, mutta tarkkaa päivämäärää hän ei tiedä itsekään.

– Vielä ennen joulua kuitenkin.

Lambergilla on niin monta rautaa tulessa, että hän itse tuskin ehtii seurata televisiosarjaa.

Onnenonkija -elokuvan kuvaukset ovat jo ohi, mutta nyt menossa ovat Ylelle näytellyn dokumentin kuvaukset.

– Dokumentti kertoo nuorista suomalaisista jääkäreistä. Tarinat kertovat, mitä kaikkea kamalaa nuoret sotilaat kohtasivat sota-aikana. 18-vuotiaat nuoret joutuivat todella koville, Lamberg kertoo.

Hän on tyytyväinen, että on saanut vaihteeksi vakavan roolin.

– Erityisesti itselleni on tärkeää tehdä välillä myös tämäntyyppisiä rooleja.

Linnateatterissa jatkuvat työt Jukka Rasilan kanssa. Otto vai pano on tulossa ensi-iltaan 5. marraskuuta. Kevääksi Lambergille on tulossa jokin todella iso juttu, josta hän ei voi vielä puhua.

Miestä vedetään nyt joka suuntaan ja joistakin keikoista on ollut jopa pakko kieltäytyä. Lamberg on nimittäin päättänyt pitää elämänsä Turussa ja antaa aikaa myös Turun Nuorelle Teatterille.

– Ostimme juuri avovaimoni kanssa talon Turusta. Olen siis tosissani jäämässä Turkuun.

– Olen velkaa Turun Nuorelle Teatterille sen, että jatkan työtä nuorten kanssa. Haluan antaa nuorille edes murusen siitä, mitä itse olen täältä saanut. Minusta ei olisi tullut koskaan näyttelijää ilman Turun Nuorta Teatteria.

Teatterikouluun Lamberg sujahti sukkana sisään, mutta ei hän silti alkanut saada heti keikkoja putkeen.

– Käänne tapahtui varmaan siinä, kun tein yhden jakson Tuubia . Toisaalta voin kiittää myös Jaakko Saariluomaa , jonka kanssa tein Linnateatterille Hitchcock-parodiaa, 39 askelta . Saariluoma sanoi tuottajille, että ottakaa nyt tuo Lamberg. Sitä kautta väylä aukesi.

Lamberg on ollut näyttämöllä pikkupojasta saakka. Hänen ensimmäinen roolinsa oli Peer Gyntissä Sauvon kesäteatterissa.

– Äitini oli teatterissa maskeerajana ja näytelmään tarvittiin pikkupoika. Olin energinen 6-vuotias sälli ja äiti varmaan ajatteli, että pääseepä poika purkamaan energiaansa.

Eihän se niin mennyt. Poika innostui vain lisää. Sauvosta hän siirtyi Paimion Lapsi- ja Nuorisoteatteriin, pääsi näyttelijäksi Turun Keskiaikamarkkinoille ja löysi itsensä sitten Turun Nuoresta Teatterista.

Turun Nuori Teatteri
kasvattaa ammattilaisia

Turun Nuori Teatteri tunnetaan ammattilaisten keskuudessa kovan tason harrastajateatterina.

– Se on kuin Lahden kansalaisopisto ja Kallion lukio, josta teatterikoulut odottavat löytävänsä kykyjä, Turun Nuoren Teatterin taiteellinen johtaja Kalle Lamberg kehuu.

Maine perustuu kokemukseen, sillä Turun Nuoresta Teatterista on lähtöisin peräti 11 ammattilaista, jotka nyt pyörivät teattereissa, elokuvissa ja tv-sarjoissa. Yksi heistä on Kalle Lamberg.

Nuoret ammattilaiset haluavat pitää myös jatkossa Turun Nuoren Teatterin tason korkeana. Kalle Lamberg ohjasi juuri ensi-iltaan tulleen Aladdin-satuklassikon Turun Nuoreen Teatteriin.

– Halusin tehdä näytelmän, jota pienet pojatkin haluavat katsoa. Tytöille on ollut niin paljon tarjontaa, ohjaaja perustelee.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat